Подобни случаи са изключителна рядкост. Бъдещите родители да не се

...
Подобни случаи са изключителна рядкост. Бъдещите родители да не се
Коментари Харесай

Адвокат: Родителите на разменените бебета могат да търсят обезщетение за причинен стрес

Подобни случаи са изключителна необичайност. Бъдещите родители да не се тормозят или паникьосват по някакъв метод. Във всички лечебни заведения има построени протоколи и правила за деяние, тъй че да се записват и разпознават бебенцата и поради това би трябвало да се извърши обстойна инспекция, с цел да се ревизира къде тъкмо е бил пропускът в случай че има подобен.

Това разяснява в ефира на Euronews Bulgaria юристът по здравно право Мария Шаркова по отношение на случая в АГ болница „ Шейново “, при който две новородени бебета са били замени. Тя прикани да не бързаме с демонизацията на съответни хора.

Очевидно системата някъде се е пропукала, щом има сходна замяна, уточни Шаркова. Тя уточни, че практиката новородените да бъдат отделяни от майките си е остаряла и не е вярна.

„ Нашата правосъдна процедура и законодателство познават компенсацията за неимуществени вреди, тогава когато сме претърпяли стрес, терзания – това предстои на обезщетение “, разяснява юрист Шаркова и добави, че родителите на разменените бебета имат право да търсят сходно обезщетение, като исковете могат да бъдат заведени против лечебното заведение.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР