Подобни скандални разкрития за домове за възрастни има и във

...
Подобни скандални разкрития за домове за възрастни има и във
Коментари Харесай

Скандално и в домовете в Европа: Стотици разкази на възрастни хора за тормоз и недохранване


Подобни скандални разкрития за домове за възрастни има и във Франция и Белгия.

Разказите за изискванията в стотици домове за възрастни хора свидетелстват за физически и душевен тормоз, недохранване, липса на хигиена.



Скандалът избухна с излизането на книгата " Гробарите ". В продължение на 3 години създателят събира над 250 свидетелски показания на пациенти, техни родственици, чиновници на френската частна компания. Фирмата е притежател на домове в 23 държавi. Разтърсващите разкрития демонстрират редом схемите за облага и за икономии в ущърб на пациентите.

“Някои пациенти не са почистени до 11-12 часa. Стоят с мръсните памперси, просто тъй като личният състав няма време”, споделя Клаудия Рекингер, синдикален служащ в Белгия.



„ Няма кой да ни замести. Затова вършим минималното. Имаме вулгарно редуциране, което значи, че не вършим цялостния тоалет “, споделя чиновник в дом в Белгия.

Част от личния състав приканва да не се вършат изводи за цялата верига домове.

„ Това е незаслужено. Това е засегнатост за медицинските чиновници, които се раздадоха напълно в продължение на 2 години, дори и преди епидемията. Тъжно е да се популяризират недоказани изказвания “, изясни Гаел Тири, доктор в дом в Белгия.


През последните часове стана известно, че шефът на компания, който към този момент е уволнен, преди няколко месеца е спечелил над половин милион евро от продажба на акции на компанията.



Разследване ще откри дали той е знаел за книгата с разкрития и е планувал борсовия срив, който тя аргументи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР