Подобна глупост за мораториум върху цените на тока, парното и

...
Подобна глупост за мораториум върху цените на тока, парното и
Коментари Харесай

Депутатите да не гласуват този мораториум, зове Румен Овчаров

" Подобна нелепост за мораториум върху цените на тока, парното и водата може да се роди единствено в главите на някогашните ръководещи от ГЕРБ. И то напълно не от грижа за българите да не студуват през зимния сезон.... Напротив - направиха го поради една група вложители, които печелят сега големи пари. И с този мораториум ще продължат да ги печелят и през идната година.... С мораториум а се подсигуряват на вложителите във фотоволтаиците свръх облаги за над 200 на мегаватчас за още 3 месеца ".

Това сподели пред БНР Румен Овчаров от Българска социалистическа партия, някогашен министър на енергетиката в две държавни управления, участник в преговорния екип по тематика " Енергетика " за образуване на съдружно ръководство.

" Вторият бенефициент на това решение за мораториум е " Топлофикация-София ", уточни той.

Овчаров прикани депутатите да не гласоподават този мораториум.

Според него е вярно решението за Временна комисия за изследване на положението на енергетиката:

" Това е вярно, защото служебните кабинети и министри на енергетиката не споделиха какво е наследството от ГЕРБ. Някой би трябвало да ни каже ".

По думите на Овчаров загубите на ЕСО и на ЕРП-тата са над 150 милиона лв.:

" За идващите 3 месеца те ще станат 300-400 млн. лв.. Така банкрутираме тези сдружения. Част от тях са с задгранични вложители, което води до скандал ". 

Решенията са били ясни, счита той:

" Увеличението на електрическата енергия за бита е 11% (предложениe на КЕВР), в случай че то бъде комбинирано с намаляването на Данък добавена стойност, както предложи служебното държавно управление, на процедура нямаше да има никакво нарастване. Ако бяха направени обезщетения за ЕРП-тата и за ЕСО, поради които в този момент би трябвало да се покачат тези цени, и тук нямаше да има никакъв проблем.... Говоря за обезщетения, които са над 1 милиарда лв. от фонд " Сигурност на електроенергийната система ", които се преразпределят по методиката, която КЕВР е измислила, и на процедура са спомагателни дотации за българското население ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР