Подобен сценарий с такива ефекти се представя за първи път

...
Подобен сценарий с такива ефекти се представя за първи път
Коментари Харесай

Палячи представят иновативна огнено-светлинна постановка в Русе

Подобен сюжет с такива резултати се показва за първи път в България 

За поредна година в Русе ще се състои едно доста значимо културно събитие - Международен фестивал " Живи скулптури ", по време на което надарените актьори от  " Палячи "  ще показват своята нова огнено-светлинна режисура " Квазар ".

Като едни модерни разказвачи на истории, " Палячи " ще показват пред жителите на град Русе и гостите на града една единствена по рода си “приказка ”. В трагичния сюжет на спектакъла  " Квазар " стои концепцията за битката за превъзходство, а главният фокус е обединяването на силите. Действието се развива във време, в което човечеството и извънземните желаят да изследват нови територии. 

Историята ще бъде пресъздадена благодарение на най-новите реквизити за светлинно шоу, а сходен сюжет с такива резултати се показва за първи път в България в Русе на 18-и септември от 21:40 ч. Спектакълът се реализира с помощта на финансовата поддръжка от Национален фонд  " Култура ".

Върху постановката е работено над 1 година, а зад нейната реализация стои екип от 11 души. Създателите и участниците в  " Квазар "  са актьори, дизайнери, компютърни експерти, хореографи, научни служащи, танцьори. Освен неповторимия сюжет, екипът е основал специфични костюми и реквизити за своето преобразяване в новата режисура. Всеки ще изиграе най-малко две функции. По време на целия  " роман " е очакван и дикторски текст както на български, по този начин и на британски език.

Освен в България, " Палячи " са взели участие в събития в Румъния, Сърбия и Германия. Трупата е отличена два пъти от Гилдия Атракционни и Сценични изкуства (ГАСИ) към Съюз на артистите в България (САБ) с почетната златна значка за  " Изключителен принос в развиването на огнено и светлиннно шоу в България " и за подкрепените от Национален фонд " Култура " -  спектакли  " Последната женитба на Царя "  и  " Квазар ". През 2022 година " Палячи " са и измежду лауреатите на влиятелния народен конкурс Икар с огнения театър " Последната женитба на царя ", създаден с финансовата поддръжка на Национален фонд Култура “.

Постановката " Квазар " ще бъде показана на русенска сцена на 18 септември (неделя) от 21:40 часа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР