Подновяването на китайските турнири на WTA през 2023 зависи от

...
Подновяването на китайските турнири на WTA през 2023 зависи от
Коментари Харесай

WTA се завръща в Китай само при разрешаване на казуса с Пън Шуай


Подновяването на китайските шампионати на WTA през 2023 зависи от развиването на обстановката около някогашната №1 при двойките Пън Шуай, която упрекна някогашният вицепремиер Джън Гаоли в полов тормоз през 2021, след което бързо промени позицията си – съгласно мнозина, под напън от страната.

След като отстрани първичната си обява в обществените мрежи, която съдържаше обвиняванията, Шуай изчезна за прочут интервал от време, а всяко нейно идващото обществено появяване в страната бе отразявано само от държавните медии. Тя обществено се отхвърли от изказванието си за Гаоли, само че остана под подозрение, че е била принудена да го направи от локалната власт и има опасност за сигурността на нея и фамилията ѝ.

Прочетете още:
Случаят Пън Шуай: Поредният огромен неуспех на МОК
WTA: Клиповете с Пън Шуай не са задоволителни
Светът на тениса в един глас: Къде е Пън Шуай
След обвиняванията против китайски вицепремиер: Пън Шуай е изчезнала безследно

Календарът на WTA за 2023 година бе разгласен само до септември, като към момента няма изясненост дали шампионатите в Китай ще се върнат в програмата на Тура:

„ Няма никаква смяна по отношение на позицията на WTA за завръщането в Китай и заради това сме оповестили календара си единствено до US Open, “ заяви организацията в публично мнение по тематиката.

„ Завръщане в района би изисквало позволение на обстановката около Пън, в която тя предприе смели дейности и обществено упрекна върховен китайски държавен водач в полов тормоз. “

„ Както бихме създали и за всеки различен наш тенисист по света, призовахме за публично следствие по тези обвинявания от съответни органи и за опцията да се срещнем персонално с Пън – уединено – с цел да обсъдим обстановката, в която се намира. “

От управителния орган в женския тенис прибавиха, че са получили удостоверение, че Пън е в сигурност, само че към момента не са се срещнали персонално с нея:

„ Продължаваме да държим твърда позиция и мислите ни остават с Пън, “ продължи мнението. „ WTA продължава да работи към решение на проблема. Макар постоянно да сме показвали, че се надяваме да стигнем до позиция, при която да можем още веднъж да имаме шампионати в района, няма да компрометираме главните си правила, с цел да го създадем. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР