Подновява се работата на ГКПП „Златоград“. Преговори за това е

...
Подновява се работата на ГКПП „Златоград“. Преговори за това е
Коментари Харесай

Отварят ГКПП „Златоград“ отново след 4 месеца

Подновява се работата на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “. Преговори за това е инициирал регионалният шеф на Смолян Стефан Сабрутев. Причината е удължаването на периода от гръцка страна за построяването на пътя до новия пункт Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем “.

Постъпки са направени пред Министерството на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи. Идеята е Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “ да може да проработи още веднъж като се обезпечат кабинет за тестване и инспектори, осъществяващи епидемиологичен надзор за преминаващите през границата.

„ Уверението, което получихме е, че се работи по въпроса и до края на март 2022 година, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “ ще бъде отворен “, сподели регионалният шеф.

Припомняме, че този граничен пункт бе затворен в края на март 2020 година, поради ограничаващите ограничения по отношение на COVID-19.

С отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “ се обезпечава директна връзка на жителите на област Смолян със Северна Гърция, като по този метод се редуцира времето за пътешестване и се заобикалят опашките от коли през летните месеци на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “.

Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “ е единственият граничен пункт в Смолянско и има огромно значение за развиването на стопанската система и туризма в региона. Затварянето му се усеща осезаемо от бизнеса и жителите на Златоград и района, акцентира Сабрутев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР