Поднасям своите извинения, по никакъв начин не съм целял да

...
Поднасям своите извинения, по никакъв начин не съм целял да
Коментари Харесай

Валери Симеонов се извини на протестиращите майки по искане на Коалиционния съвет

Поднасям своите извинения, по никакъв метод не съм целял да обидя кого и да било. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеоновв изключително малко послание от Министерския съвет, като посочи, че го прави " по искане на Коалиционния съвет ". Той добави, че " не е нужно да се аргументира ".

" По никакъв метод не съм целял да обидя който и да било ", съобщи вицепремиерът. Симеонов сподели и, че фамилията му е пострадало тъкмо що се отнася до обстановка с увреждания (бел. ред. - става въпрос за сина му, който е страдал от тежка взаимозависимост от наркотици). Той посочи и, че съгласно опциите си постоянно е помагал на хора с увреждания.

Вицепремиерът с сектор " демографска политика " " омекна " за безусловно час, откакто малко преди 8 часа сутринта, в ефира на Българска национална телевизия, разгласи, че нямало да се извини, тъй като предпочитал да е до дъно прям, а не да е лицемерен. А зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов също в поредицата утринни блокове - този път този на Нова телевизия, разказа казаното от Симеонов за майките на деца с увреждания ( " кресливи дами " и " сякаш заболели деца " ) като " лапсус " и че той персонално, в случай че направи подобен " лапсус ", ще се извини незабавно. Веселинов обаче сподели и, че ръководещата коалиция не работи.

Същевременно разжалваният през тази година като зам.-председател на Народното събрание и едно от знаковите лица в Българска социалистическа партия Валери Жаблянов изиска Симеонов да пристигна да изясни персонално пред Народното събрание отношението си към майките на деца с увреждания. Няма какво този човек да бъде слушан тук, тъй като процедурата по чуване се отнася до политики, а не до образование - в случай че Валери Симеонов пристигна на чуване, парламентарната група на Движение за права и свободи няма да участва, отвърна Йордан Цонев, по-известен в обществото с прякора си Ментата. Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ обаче изиска от името на партията си оставката на Симеонов.

В последна сметка Народното събрание не одобри предлагането на Българска социалистическа партия Симеонов да бъде изслушан.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР