Подложени на забрана да изстрелват фойерверки в по-голямата част от

...
Подложени на забрана да изстрелват фойерверки в по-голямата част от
Коментари Харесай

Берлинчани подпалиха пожари, пускайки фойерверки от домовете си

Подложени на възбрана да изстрелват фойерверки в по-голямата част от града, жителите на немската столица се пробваха да ги възпламеняват от домовете си в навечерието на новата година и това провокира десетки пожари в Берлин, съобщи Ройтерс.

Между среднощ и първите шест минути на 2021 година противопожарната работа в Берлин получи 18 сигнала за пожари, а по-късно имаше и още доста. До момента няма информация за съществено потърпевши хора.

Продажбата на фойерверки също беше неразрешена в навечерието на 31 декември, защото всички магазини, като се изключи тези за стои от първа нужда, няма да работят най-малко до 10 януари, в опит да се ограничи пандемията от ковид.Обичайно по улиците на Берлин излизат доста празнуващи хора и озаряват небето с пиротехнически средства в очакване на новата година.

Този път обаче, управляващите не разрешиха потреблението им на някои публични места, в това число на 50 места в Берлин, с цел да няма събиране на доста хора.

За спазването на реда са ангажирани над 3000 служители на реда. Глобата за нарушаване на ограничаващите ограничения е най-малко 500 евро и най-много 1000.Край Бранденбургската врата в Берлин въпреки всичко имаше новогодишен концерт, проведен от телевизия Це Де Еф, само че без фенове. На закрито е позволено да се събират най-много две семейства или не повече от петима души. На публични места не може да се употребяват спиртни питиета.

В небето над центъра на Берлин кръжат два хеликоптера
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР