Подкупи за уреждане на обществени поръчки в община Куклен не

...
Подкупи за уреждане на обществени поръчки в община Куклен не
Коментари Харесай

Надежда Минчева - невинна, екскметът Павлов - с условна

Подкупи за споразумяване на публични поръчки в община Куклен не е имало. Това взеха решение магистратите от окръжния съд на вчерашното правосъдно съвещание против някогашния кмет на община Куклен Костадин Павлов и шефката на компания „ Надежда 2000 ” Надежда Минчева.

Аналогично със случая „ Райна Петрова “ и в това дело прокуратурата твърди, че Минчева е дала пари на кмета, с цел да уреди той общината да подписа контракти за доставка на храни за обединеното детско заведение и домашния обществен патронаж в кукленска община с „ Надежда 2000 “ ЕООД. Според обвинителния акт са били дадени два подкупа - 3000 лв. и последвали 1200 лв..

Съдът реши, че подкупи не са давани и оправда и двамата подсъдими по тези обвинявания. Така Минчева се измъкна безусловно почтена от правосъдния развой. Срещу Павлов бяха повдигнати още няколко обвинявания. Магистратите решиха, че той не е отварял пликовете съдържащи ценовите предложения на участниците, с цел да ги съпостави с ценовата оферта на „ Надежда 2000 “ ЕООД. Павлов получи само тримесечна условна присъда с тригодишен изпитателен период, тъй като е скрил документите на процесната компания, импортирани по по „ откритата процедура " за доставките.

Мерките за неотклонение на двамата бяха заменени от " Парична гаранция " в размер на 4000 лв. в " Подписка ".

Присъдата предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд-Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР