Подкрепян от Русия депутат в град Луганск в Източна Украйна

...
Подкрепян от Русия депутат в град Луганск в Източна Украйна
Коментари Харесай

Проруски депутат в Луганск, убит от кола бомба

Подкрепян от Русия народен представител в град Луганск в Източна Украйна беше погубен при нахлуване с кола бомба в сряда , съобщи подкрепяният от Русия губернатор на района, представен от " Ройтерс ".

Михаил Филипоненко, народен представител в подкрепяното от Русия заседание на Луганск и някогашен почитан чиновник по сигурността в района, почина, откакто бомба, сложена в кола, избухна, заяви локална осведомителна организация, представена от сина му.

Филипоненко, който беше деен в проруското сепаратистко придвижване в Луганск от 2014 година, е служил като един от висшите командири в армията на по този начин наречената Луганска национална република.

През септември той беше определен в районния парламент при гласоподаване, което провокира необятно интернационално наказание.

Бомбените гърмежи против високопоставени чиновници в Русия в елементи от Украйна, които Москва твърди, че са свои лични, са постоянно събитие, откогато Русия разположи десетки хиляди бойци в Украйна през февруари 2022 година

Луганск е един от четирите украински района, които Русия твърди, че е анексирала от началото на нашествието си, нещо, което Киев и неговите западни съдружници изрично отхвърлят.
 ISW: Руски блогъри желаят напълно военна стопанска система и готовност
ISW: Руски блогъри желаят напълно военна стопанска система и готовност

Украински батальон с бронирани машини сполучливо е форсирал р. Днепър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР