Подкрепяме България за Шенген, обяви премиерът на Свободната държава Бавария

...
Подкрепяме България за Шенген, обяви премиерът на Свободната държава Бавария
Коментари Харесай

Баварският премиер: Подкрепяме България за Шенген

Подкрепяме България за Шенген, разгласи министър председателят на Свободната страна Бавария Маркус Зьодер след среща с българския министър-председател Бойко Борисов.

По думите на германеца за Европейски Съюз България реализира доста над междинното равнище. На въпрос какво чака от съдействието си с България в подтекста на приема в Шенгенското пространство, Зьодер отогвори: " Мисля, че е извънредно удивително това, което България прави за отбрана на външните граници. Ние желаеме да засилим и ролята на " Фронтекс " в Европа.

Има национални ограничения, които се подхващат в идната половин година откакто бъде основана новата Европейска комисия. Мисля, че ще бъде водена във всички европейски институции полемиката по какъв начин ние можем да задвижим, да форсираме ролята на " Фронтекс ". Другата тематика са границите в Европа. По принцип ние в Бавария имаме гранична полиция, която е извънредно сполучлива. Другата теза е по какъв начин можем да преосмислим тематиката за Шенген. Това е един спор, който се води в Европа за контрола на вътрешните граници и по какъв начин можем да го засилим и подобрим. Новата комисия би трябвало да направи една прям оценка на обстановката и да предприеме ограничения ", добави още Зьодер.

По думите на Зьодер в тежки времена България се потвърждава като постоянен европейски сътрудник и доста мощен сътрудник в една по-слаба Европа. „ България демонстрира какъв брой мощна и постоянна е тя и какъв брой мощни, значими и значими са напъните за опазване на сигурната в рамките на Европейски Съюз. България също получи поддръжка от Европейски Съюз за отбраната на външната граница, само че тя и със лични средства вложи доста старания, с цел да обезпечи точно отбраната на тази външна граница “, съобщи още баварският министър председател.

На първо място сме в Европа по арестувани, задържани, дадени на съд и с присъди каналджии, похвали се Бойко Борисов.

„ На диалога още един път детайлно срещнах сътрудника Зьодер с защитата по Шенгенското пространство. За образец в Европа сме “, сподели още Борисов.

По думите му страната ни е потвърдила, че се оправя с незаконната миграция. Мисля, че сме преди всичко в Европа, което прави чест на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, по арестувани, задържани, дадени на съд и към този момент с присъди каналджии “, акцентира министър-председателят. Той регистрира, че отпуснатите пари за защита на границата от Европейска комисия са свършили добра работа. „ Ние от нашия бюджет влагаме непрестанно за защита на границата “, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР