Подкрепяме Албания за ЕС, но не и Македония. Това стана

...
Подкрепяме Албания за ЕС, но не и Македония. Това стана
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Подкрепяме Албания за ЕС, но не и Македония

Подкрепяме Албания за Европейски Съюз, само че не и Македония. Това стана ясно от брифинг на външния министър Екатерина Захариева.

По думите й Албания е изпълнила изискванията. Ние можем да одобрим преговорната рамка с Република Албания, защото считаме, че са изпълнили огромна част от изискванията, сложени от решението от март месец, акцентира Захариева.

" България на този стадий не може да поддържа плана на преговорна рамка с Република Северна Македония, безапелационен бе първият ни посланик . Ние постоянно сме отворени за продължение на диалози и намиране на решения ", разясни министър Захариева.

Смисълът на подготовката за участие и разширението е да направи съюзът по-силен. Ако на масата на Европейски Съюз има нерешени двустранни въпроси, каквито има сред някои страни членки това няма да направи съюза по-силен , посочи Захариева.

Постигането на добросъседство е от интерес на първо място за жителите на страната претендент, съгласно нея. Това би трябвало да е цивилизационен избор и той не би трябвало да става, тъй като искаш нещо от прилежаща страна, сподели още външният ни министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР