Подкрепям стремежа и желанието на сестрите да имат достойно заплащане,

...
Подкрепям стремежа и желанието на сестрите да имат достойно заплащане,
Коментари Харесай

Медицинска сестра в Пловдив: Общината ни отказа помощ за болницата

" Подкрепям устрема и желанието на сестрите да имат почтено възнаграждение, тъй като е тежко с толкоз малко пари да се работи тази тежка работа ", сподели шефът на общинската болница „ Свети Мина” доктор Генади Странджев.

Всички медицински сестри от три отделения в пловдивската общинска болница подадоха едномесечни предупреждения за овакантяване. Те упорстват за минимална заплата от 700 лв. от първи януари, а болничното заведение може да им предложи най-много 600 лв..

Община Пловдив отговори на запитването ни за помощ, че би трябвало сами да се оправим, сподели една от сестрите и не скри, че към 5 млн. са дадени за съществуването болничното заведение.

Не един път общината ни е пособия, добави тя.

„ Ние не желаеме пари за заплати, ние желаеме помощ за потребностите на болничното заведение и защита пред Здравната каса, тези оставки са обезверен зов за помощ да бъдем чути, сподели една от сестрите.

Друга означи, че не я интересува от кое място се взимат парите, тъй като и нея не я питат тя по какъв начин съумява да живее с нейните 500 лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР