Подкрепям желанието на футболните фенове да изразят своето мнение за

...
Подкрепям желанието на футболните фенове да изразят своето мнение за
Коментари Харесай

Терзиев за протеста срещу БФС: Подкрепям желанието на феновете да изразят своето мнение

" Подкрепям желанието на футболните почитатели да изразят своето мнение за положението на българския футбол. Съгласувах провеждането на шествието и митинга на почитателите и се обръщам към всички да показват спокойно своите позиции. " Това написа кметът на София Васил Терзиев в своя фейсбук.

Той беседва през днешния ден с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи - основен комисар Любомир Коларов, за идната футболната среща сред тимовете на България и Унгария.

„ Като кмет на София и като човек, който обича футбола, бих желал в София да се организират футболни срещи, на стадионите да има аудитория и в това време да бъдат обезпечени сигурността и реда в нашия град. Протестите са знак, че в последните години футболът в България не се развива на нужното равнище и има потребност от смяна ", сподели кметът на столицата.

Столичната дирекция на вътрешните работи ще обезпечи постове за надзор и контролиране на придвижването в региона към Националния стадион " Васил Левски ". Столичният инспекторат, взаимно с уредника на футболната среща, ще извърши инспекция за положението на обекта и зоната към стадиона преди и след провеждането на спортното събитие.

Във връзка с провеждането на футболната намира се вкарва и смяна в организацията на придвижване към Националния стадион.

От 8 до 22 часа на 16 ноември се не разрешават престоят и паркирането на паркинга на моста пред Националния стадион „ Васил Левски ", както и на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви " сред бул. „ Драган Цанков " и ул. Ген Гурко " от страната на Националния стадион, на ул. „ Ген Гурко сред бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви " и ул. „ Любен Каравелов ".

От 13 часа на 16.11.2023 година до привършване на футболната среща, единствено при нужда и по преценка на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, ще се не разрешава влизането на пътни транспортни средства, като се изключи рейсовете на всеобщия градски превоз, по бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви " (в сектора сред бул. „ Драган Цанков " и пл. „ Орлов мост " ), по ул. „ Ген. Гурко " сред бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. „ Васил Левски ", по бул. „ Драган Цанков " сред бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. „ Пейо К. Яворов ".

Първоначално УЕФА предложи дуелът да бъде преместен отвън София и да остане без аудитория поради писмо от БФС и Столична дирекция на вътрешните работи. Според полицията се готвели митинги и били вероятни ексцесии, което принуди централата да разгласи за хазаин към момента строящия се стадион " Христо Ботев " в Пловдив. Кметът на града, както и строителят на оборудването обаче изрично отхвърлиха дуелът да се организира там поради продължаващите строително-монтажни действия по козирката. Заради тях не може да се обезпечи сигурността на присъстващите на и към стадиона.

Самият президент на БФС Борислав Михайлов заплаши, че в случай че мачът не се организира, УЕФА ще ни изключи и последствията биха били доста съществени за целия ни клубен футбол. От футболния съюз потърсиха и като пожарен вид " Арена Арда " в Кърджали. Кметът Ерол Мюмюн одобри задушевно концепцията, само че сложи изискване на трибуните да бъдат позволени фенове. Оказа се, че също така Кърджали не извършва изискване на УЕФА градът да е ситуиран на до 90 километра от настоящо летище.

Така, след близо 2 седмици премеждия и неясноти, в последна сметка европейската футболна подготовка сред България и Унгария ще се играе в четвъртък наНационалния стадион " Васил Левски ", какъвто бе и първичният проект.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР