Подкрепени от няколко положителни събития и общото чувство на оптимизъм

...
Подкрепени от няколко положителни събития и общото чувство на оптимизъм
Коментари Харесай

Акциите на компании за копаене на крипто се изстреляха – каква е причината?

Подкрепени от няколко позитивни събития и общото възприятие на оптимизъм към криптовалутите, майнинг фирмите претърпяха сполучлива сряда на фондовия пазар.

Многобройни компании завършиха деня със забележителни нараствания на цените на акциите си. Например Cleanspark нарастна с близо 23%, а Marathon Digital Holdings (MARA) я последва компактно с 16% покачване. Riot Platforms (RIOT) не реализира напълно същото равнище на напредък, само че въпреки всичко означи респектиращо покачване от съвсем 12% за своите акционери.

Решението на Федералния запас да резервира лихвените проценти оказа доста въздействие върху пазара на криптовалути с наближаването на края на комерсиалния ден. Фед освен реши да резервира лихвите непроменени, само че и загатна за евентуално бъдещо понижение, евентуално с цели три пъти през годината.

Ако не настъпят непредвидени и фрапантни промени в международната или американската стопанска система, наподобява малко евентуално лихвените проценти да бъдат увеличени в близко бъдеще. Тази непоклатимост или евентуално намаляване на лихвените проценти нормално е в интерес на крипто вложителите, защото предизвиква придвижването на средства от “ ” вложения като държавните облигации към по-рискови активи като криптовалутите.

Като се има поради продължаващата волатилност на криптовалутите, които към момента се подреждат високо в скалата на риска, тази всеобхватна наклонност способства за възходящата траектория на активи като Биткойн, който служи за основа на най-хубавите компании за рандеман на криптовалути.

Освен това, с решението на Федералния запас за опазване на удобните условия, продължи импулсът за спот фондовете за търговия на борсата с Биткойн (ETF), които имат съществена роля за възхода на BTC от началото на годината.

Докато някои спекулират, че цената на Биткойн може да се усили повече от два пъти в близко бъдеще, други остават внимателни оптимисти, базирайки се на рестриктивните мерки на криптовалутата в практическите приложения и като средство за предпазване на стойност. Независимо от това в актуалната пазарна конюнктура доминират бичите настроения, което допуска продължение на възходящата траектория на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР