Подкрепата за консерваторите на Ангела Меркел и техният коалиционен партньор

...
Подкрепата за консерваторите на Ангела Меркел и техният коалиционен партньор
Коментари Харесай

Рекордно дъно в подкрепата за управляващите партии в Германия

Подкрепата за консерваторите на Ангела Меркел и техният съдружен сътрудник социалдемократите удари рекордно ниски нива. Това демонстрира ново социологическо изследване, до момента в който немският канцлер се бори да предотврати разпадането на държавното управление, в което връзките са много обтегнати, оповестява " Ройтерс ".

Консервативният блок на Меркел, в който влизат Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС), както и Социалдемократическата партия означават спад в поддръжката на гласоподавателите с 3 процентни пункта, надлежно с 26 и 15 %, демонстрира допитването DeutschlandTrend за телевизия ARD.

Това са най-слабите проценти за съдружните партии в месечното изследване, прецизира ARD.

Допитването също по този начин слага социалдемократите на четвърто място, зад Зелената партия, които поддържат имиграцията и имигрантите, които покачват поддръжката с 3 % до 17 на 100, а антиимигрантската " Алтернатива за Германия " резервира 16 на 100 поддръжка.

Резултатите са в сходство с упованията, че ХСС, баварската сестринска партия на ХДС на Меркел, се насочва към най-слабото си показване в провинциални избори от повече от 60 години в неделя в Бавария, което може да докара до усилване на раздялите в ръководещата коалиция.

След идването си на власт през март немското държавно управление беше на два пъти пред рухване поради разногласия по отношение на имиграцията и абсурда по отношение на обвинявания в благосклонности към крайнодесни среди против някогашния началник на немското контраразузнаване.

Коалицията също по този начин беше разтърсена от спор за това по какъв начин да бъдат отстранени замърсяващите дизелови коли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР