Подкрепата от ДПС е абсолютно необходима, за да може да

...
Подкрепата от ДПС е абсолютно необходима, за да може да
Коментари Харесай

Денков разкри положителното въздействие на ДПС върху управлението

Подкрепата от Движение за права и свободи е безусловно нужна, с цел да може да се осъществят конституционните промени, а те са значими, съобщи в изявление за бТВ министър председателят Николай Денков.

Според него Движението трябвало да бъде въвлечено в диалозите за смяна на главния закон. „ Разговорът с Движение за права и свободи беше неминуем. Те влязоха градивно в него към този момент. Успяха да имат своето позитивно влияние. Движение за права и свободи имат своето място там “, безапелационен бе Денков.
-->
Това, което се случи с 18-годишното момиче в Стара Загора, е непоносимо закононарушение. За страдание не е първото, тормозя се, че няма да е последното, сподели още министър председателят в коментар на едно от настоящите събития в страната.

„ Всеки от нас, политиците, би трябвало да знае, че езикът на омразата би трябвало да изчезне. Министерство на вътрешните работи би трябвало оптимално бързо да реагира, да приготви материалите и да ги съобщи на прокуратурата. Съдиите би трябвало да престанат да си затварят очите пред деянията на принуждение “, сподели Денков.

Той добави, че в петък е бил  изменен Наказателния кодекс. „ Бяха увеличени някои санкции, с цел да има по-голяма суровост. Този садизъм незабавно би трябвало да бъде глобен. Законите би трябвало да бъдат прецизирани, в петък имаше придвижване в тази посока, само че всички останали също би трябвало да си поемат своята роля. Системата още веднъж би трябвало да стартира да работи и всеки да знае, че когато направи нещо неправилно, ще получи наказването си “, акцентира Денков.

Премиерът разяснява и признатия от Народното събрание бюджет. По думите му, това е бюджетът на рестартирането на страната. " Имаме доста повишени обществени заплащания, политики с финансова поддръжка. Имаме средства за финансови разноски. Бюджетът рестартира страната. Запазихме всички обществени заплащания, заложени от служебното държавно управление, увеличихме ги. Над 3 милиарда повече доходи са заложени. Има лека промяна на финансовите разноски, само че те по никакъв метод не нарушават салдото “, разясни той.

По отношение на въвеждането на еврото у нас Денков съобщи, че тези, които са минали през процеса, знаят, че той е потребен – спестявате средства при превалутиране, по-ниски са лихвите, по-лесно се прави бизнес. Има доста изгоди от въвеждането на еврото. Хората се тормозят, тъй като не са сигурни, че има кой да ги отбрани против далавера.

Има няколко относително елементарни правила, които могат да се употребяват, да вземем за пример 6 месеца авансово да се разгласят цените в двете валути. Ако такива елементарни неща се създадат в точния момент, хората ще са по-спокойни, уточни той.

Той разяснява и предлагането, залегнало в конституционните промени, 24 май да стане народен празник. „ Искам доста ясно да кажа, че по никакъв метод това, което предлагаме, не трансформира отношението към 3 март. Той ще се чества както до момента – с всичко, с което сме привикнали. Това, което вършим, е да издигнем един различен празник на друго равнище. Нашият народен празник би трябвало да сплотява всички и 24 май е подобен. той е зародил преди Руско-турската война. Ако би трябвало да забележим за какво сме българи, това е тъй като сме опазили нашата просвета. Освен да ни оказва помощ да погледнем към предишното, 24 май по неповторим метод ни разрешава да погледнем към бъдещето, единствено с просвета, нововъведения можем да продължим напред. 3 март е формален празник в Кодекса на труда. Може да си остане там по метода, по който е разказан сега. Искаме 24 май да бъде записан в Конституцията като националния празник, който е душата на нашето българско съзнание. Ще има полемика, има и други благоприятни условия. Некоректно е, някой, с цел да резервира 3 март, да атакува 24 май. Ние не сме нападали 3 март “, акцентира той.

На въпрос ще има ли смяната в управлението на службите, той съобщи, че е значимо те да бъдат подсилени в две направления – в битката с корупцията и в битката с задграничните въздействия.

„ Ще има промени в службите, двама заместници в управлението на ДАНС бяха назначени в петък. Ще има още промени “, съобщи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР