Подкрепата на световната общност за кандидатурата на Тайван да участва

...
Подкрепата на световната общност за кандидатурата на Тайван да участва
Коментари Харесай

Съюзници и съмишленици на Тайван настояват за включването му в ООН

Подкрепата на международната общественост за кандидатурата на Тайван да взе участие в дейностите, механизмите и срещите на Организация на обединените нации е високо ценена от държавното управление и народа на страната – това обявиха от Министерството на външните работи.

Правителството на азиатската страна започва акция, подчертаваща приноса на Тайван към интернационалната организация, която съответства по време със сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации.

От Министерство на външните работи обявиха, че позитивните реакции от страна на съдружниците отразяват интернационалното самопризнание, че страната е мощ на положителното.

Четиринадесетте съдружници на Тайван са изпратили писма до генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, в които показват, че Тайван е основен сътрудник за реализиране на задачите за стабилно развиване, както акцентират и филантропичната помощ, която островът оказа на всички нуждаещи се от началото на пандемията, породена от Covid-19. Изключването му от Организация на обединените нации опонира на правилата на организацията.

Правителството на Тайван остава решено да взе участие в интернационалните организации, да споделя своя опит и да продължава да работи взаимно с сътрудниците си по целия свят в посока осъществяване Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР