Подкрепата на ЕС за Украйна, резултатите от среща на върха

...
Подкрепата на ЕС за Украйна, резултатите от среща на върха
Коментари Харесай

ЕП обсъжда помощта за Украйна и земеделските протести


Подкрепата на Европейски Съюз за Украйна, резултатите от среща на върха на Съюза предходната седмица, съветската интервенция и митингите на фермерите са главните тематики на тазседмичната сесия на Европейския парламент в Страсбург, заяви пресслужбата на блока, съобщи БГНЕС.

Пленарната сесия ще стартира през днешния ден с спор по отношение на новите правила за незабавни заплащания в евро, които би трябвало да подсигуряват, че преведените средства идват неотложно в банковите сметки на клиенти и компании в целия Европейски Съюз.

Гласуването на предлагането е планувано за сряда.

На 6 февруари евродепутатите ще дебатират с ръководителите на Съвета на Европейски Съюз и на Европейския парламент Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен за резултатите от последните срещи на върха на Съюза, изключително от специфичната сесия предходната седмица, на която беше преразгледана Многогодишна бюджетна рамка на блока за интервала 2021-2027 година, в границите на която беше утвърдена и финансовата поддръжка за Украйна.

Очаква се по време на дебата евродепутатите да потвърдят нуждата Европейски Съюз да остане обединен в непоколебимата поддръжка за Украйна, съвсем две години от началото на съветската експанзия против страната.

От дебата би трябвало да произлеле резолюция, която ще бъде подложена на гласоподаване пред евродепутатите на идната пленарна сесия на Екологичен потенциал в края на месеца.

Европейският парламент също ще разиска обвиняванията, че евродепутат е обвързван с съветските служби за сигурност, както и други опити на Русия да се намеси в демократичните процеси в блока.

Резолюцията по този въпрос ще бъде подложена на гласоподаване пред евродепутатите в четвъртък, 8 февруари.

Екологичен потенциал ще вземе решение на следващия ден и за позицията си по отношение на договарянията с държавите-членки на Европейски Съюз за новите европейски правила за геномни техники, които трансформират генетичния материал на организмите.

Целта на разпоредбите е да създадат хранителната система по-устойчива и издръжлива посредством създаване на усъвършенствани сортове растения, които са по-устойчиви на климата и вредителите и създават по-високи добиви с по-малко торове и пестициди.

Гласуването на позицията по тези нови правила ще се организира на 7 февруари, когато евродепутатите ще обсъдят с представители на Европейската комисия и белгийското председателство на Европейски Съюз методите за отговор на настояванията на фермерите и селските общности в цяла Европа след всеобщия земеделските митинги от предишния интервал и по какъв начин да насърчим земеделието в блока. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР