Подкрепата на АБВ за структуриране на нов кабинет е основана

...
Подкрепата на АБВ за структуриране на нов кабинет е основана
Коментари Харесай

АБВ с морално условие, за да подкрепи нов кабинет

Подкрепата на АБВ за структуриране на нов кабинет е учредена на съответни условия. Това съобщи пред публицисти в Стара Загора ръководителят на АБВ Румен Петков, оповестиха от пресцентъра на партията.

По думите му изискванията надалеч не се изчерпват с избраните от АБВ цели - приемане на актуализацията на държавния бюджет, неприемане на диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи и стъпки за приемане на 22-та закона, които да подсигуряват средствата по Програмата за възобновяване, изведени на Пленума на Българска социалистическа партия с мандат за водача Корнелия Нинова.

Петков държи да се организира явен диалог по въпроса за морала в политиката и политическата корупция с парламентарната група на Политическа партия, с Кирил Петков и с Асен Василев. Според водача на АБВ е налице корист с власт и спор на ползи.

Той желае да се организира диалог и за разликата в държанието у нас и отвън страната. Румен Петков уточни като образец уговорката пред синдикатите, че ще бъдат непокътнати работните места във въгледобива, на фона на обещания в Брюксел, че ще унищожаваме въгледобива и базовите мощности на българската енергетика. Той акцентира, че това е ангажимент за директен удар върху въгледобива и производството на електрическа енергия от въглища, против което АБВ се опълчва изрично. Румен Петков възнамерява среща по тематиката с управленията на КНСБ и КТ " Подкрепа ". Никой не желае да каже, че Зелената договорка е мъртва, само че това е реалност, посочи той той.

Лидерът на АБВ сподели още, че водеща тематика в диалога с Политическа партия че би трябвало да бъде също програмата за ръководство, която да подсигурява продоволствената и енергийна сигурност.

По време на конференцията Румен Петков съобщи, че политическата рецесия е реалност и тя се задълбочава от междуинституционални конфликти и спорове. Според него е нужен непоколебим разбор на аргументите, довели до това състояние. Той е безапелационен, че неналичието на управническа стратегия и " очевидната некадърност " на Политическа партия и министър-председателя да водят разговор с останалите сътрудници в ръководещото болшинство са водещите фактори за събитията през днешния ден. Политическата рецесия, изправяща ни пред нови предварителни парламентарни избори, може да докара до тежки за страната ни последици, разяснява Румен Петков.

Осевен това той предвижда, че още през юли и август България ще се изправи пред тежък газов дефицит. Лидерът на АБВ изясни, че на 20 юни е разгласен първия търг от " Булгаргаз " за доставка на газ, с цена TTF-12 евро на мегаватчас. Той уточни, че търгът е претърпял неуспех, след което на 23 юни е разгласен втори, с цена TTF-5 евро на мегаватчас - по-висока от контрактуваната с " Газпром Експорт ".Петков добави, че този търг също се е провалил. Той акцентира, че се търсят краткосрочни разновидности за обезпечаването на газовата сигурност с небосвод до юли - даже не до края на годината.

За танкерите с полутечен газ от Съединени американски щати Румен Петков разяснява, че и до през днешния ден не се знае нито къде е разтоварен първият от тях, нито количеството на газа, нито по какъв начин е влезнал в България. Позовавайки се отзиви, получени при диалози с специалисти, ръководителят на АБВ разгласи, че газът е вкаран в България нелегално през Странджа. Той е безапелационен, че в случай че детайлите по енергийните въпроси не бъдат изчистени в незабавен порядък в преговорния развой, злополуката за промишлеността ни ще бъде реалност напълно скоро.

Румен Петков предвижда също, че газовата връзка " Комотини-Стара Загора " няма да проработи на 1 юли, нито до края на юли, каквито са обещанията на премиера. По отношение на оповестеното, че е контрактувано цялото количество азерски газ, той акцентира, че при липса на точка на снабдяване поради неработеща връзка " Комотини-Стара Загора ", точката ще е " Кулата ", а по този начин газът от Азербайджан ще бъде доста по-скъп. Ако има такава сделка, има и подписан анекс към контракта с азерската страна - акт, който е прикрит от държавното управление в оставка, счита водачът на АБВ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР