Подходът на Локхийд Мартин обаче е коренно различен от този

...
Подходът на Локхийд Мартин обаче е коренно различен от този
Коментари Харесай

Локхийд Мартин, Наноракс и Вояджър планират собствена станция през 2027 г.

Подходът на Локхийд Мартин обаче е радикално друг от този на Аксиом и на Блу Ориджин. Напомням на читателите, че Аксиом ще стартират да строят своята станция чрез МКС, като ще скачат първия модул към интернационалния комплекс през 2024 година. Блу Ориджин пък ще прибавят колкото се може повече модули съгласно търсенето и опциите на комерсиалния бранш. “Старлаб ” е нещо напълно друго – станцията ще бъде дребна, ще има една трета от виталното пространство на МКС и ще може да обитава на борда до четирима астронавти. Това ще разреши “Старлаб ” да бъде изстреляна едновременно чрез едно изстрелване, сходно на тогавашната станция “Скайлаб ” на Съединени американски щати и за разлика от Международната галактическа станция (или в този момент създаваната китайска станция).

“Старлаб ” ще се състои от един базисен населен модул, който ще е надуваем и ще бъде планиран от Локхийд Мартин. Към него ще има възел за съединяване, захранващ и горивен комплекс, както и роботизирана ръка по сходство на тази на МКС “Канадарм 2 ”. Станцията ще обитава и съвременна научна лаборатория, която ще разрешава провеждането на разнородни проучвателен и даже индустриални процеси.

Напомням също по този начин, че НАСА има интерес от съществуването на сходни комерсиални станции, защото Международната галактическа станция няма да е безконечна. Понастоящем се планува тя да бъде експлоатирана до 2024 година, само че евентуално срокът ще бъде продължен до 2028-ма или 2030-та. При всички положения се постанова незабавно да се вземат ограничения за основаването на нови орбитални бази, с цел да може западът да не отстъпи близкия космос на други политически режими и страни като Китай и Индия. 

За повече информация: Локхийд Мартин

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР