Подходът на HSE и служител по обжалванията на уврежданията към

...
Подходът на HSE и служител по обжалванията на уврежданията към
Коментари Харесай

`Сериозни въпроси` относно разбирането на HSE и служителите за правата на уязвимите деца, казва съдия

Подходът на HSE и чиновник по обжалванията на уврежданията към случая на младо момче, диагностицирано с аутизъм, повдига „ съществени въпроси по отношение на тяхното схващане ” за правата му, сподели Върховният съд.

Г-н арбитър Ойсин Куин откри, че препоръчаното тригодишно изчакване за лечебни услуги за детето би трябвало да провокира „ неотложно и съществено безпокойствие ” у служителят, който се занимава с тъжба на майката на момчето.

Съдията сподели, че върховенството на закона „ изисква административните и законовите органи да съблюдават закона и, изключително при положение на уязвимо малко дете с диагностицирано увреждане, да го съблюдава съществено. “

Апелативният чиновник отхвърли жалбата на майката, че терапиите, предложени от HSE през октомври 2020 година, когато синът й беше на две години и девет месеца, няма да бъдат налични минимум три години.

В отчета за оценка от октомври 2020 година се показва, че той неотложно се нуждае от трудова терапия, говорни и езикови услуги, психическа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР