Подготвят се промени в Закона за прилагане на Общата организация

...
Подготвят се промени в Закона за прилагане на Общата организация
Коментари Харесай

Подготвят се промени в Закона за пазарите

Подготвят се промени в Закона за използване на Общата организация на пазарите. Очаква се промените да облекчат достъпа на фермерската продукция до потребителите, разгласи заместител - министърът на земеделието Александър Йоцев при откриването на двудневно ревю на фермерски храни пред агроведомството.

След приемането на закона фермерските пазари обаче към този момент няма да са екзотика в огромните градове, безапелационен е заместник- министър Йоцев.

11 са участниците в ревюто и те обгръщат разнообразни продуктови групи от цяла България, сподели ръководителят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов, създател на самодейността.

" Идеята е, нашето предпочитание е законът, който ще регламентира тази активност в действителност да понижи в оптималната степен административната тежест, тъй като несъмнено искащи да вземат участие бяха в пъти повече, само че не всички бяха подготвени, документи, с които да могат въпреки всичко да излязат на пазара ".

В момента законът за общата организация на пазарите е пуснат за междуведомствено координиране. Само въпрос на благосклонност на депутатите е да го одобряват преди да излязат в предизборна почивка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР