Подготвят ни за ново затягане на мерките. Този извод можем

...
Подготвят ни за ново затягане на мерките. Този извод можем
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Ако стигнем цифрата 200, ще се мисли в насока затягане на мерките

Подготвят ни за ново стягане на ограниченията. Този извод можем да извадим след гостуването на здравните специалисти в националните малките екрани през последните дни. Тенденцията в повишаването на случаите се резервира, въпреки и броят на инфектираните с ковид да се усилва гладко. И през днешния ден здравен професор съобщи - във всички случаи, в случай че достигнем цифрата 200 (200 инфектирани на 100 хиляди души, бел.ред), ще се мисли в тенденция стягане на ограниченията.
" Това е най-нормалното ", уточни проф. Генчо Начев, шеф на УМБАЛ " Св. Екатерина ".

Той съобщи - у нас същински локдаун не е имало. Не е бил въведен вечерен час. Не сме пускали SMS, с цел да излезем от домовете си.

" Винаги броят на пациентите в интервала демекмври-януари е по-малък. ТОва е поради празниците. Българинът не е привикнал да се грижи за здравето си - първо би трябвало да " заколи пасето ", да " ожени щерката ". У нас здравето не е преди всичко и това е народопсихологията ни ", изясни още проф. Начев.

Според него усилва се процентът на искащите да се имунизират против COVID-19. Липсата на информация по отношение на препаратите е нещото, което провокира подозрения у хората.

" Тази липса на информация е поради самите компании, не поради здравните управляващи. Много е къс периода от производството до действието на самите ваксини. Трябва време, с цел да се направи статистика ", уточни още Генчев.

" Не мога да кажа, че ситуацията сега ме притеснва. По начало ограниченията у нас са много безгрижни. Българинът не е доста порядъчен. Не съм ходил молове, само че като виждам по малките екрани там никакво разстояние не се съблюдава. Стълпотворението е такова, че не е допустимо. Във всички случаи, в случай че достигнем цифрата 200, ще се мисли в тенденция стягане на ограниченията ", уточни още Начев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР