Подготвяме документация, за да поискаме около 130 млн. евро от

...
Подготвяме документация, за да поискаме около 130 млн. евро от
Коментари Харесай

Ще поискаме около 130 млн. евро от ЕС заради наводненията

Подготвяме документи, с цел да желаяме към 130 млн. евро от фонд „ Солидарност “ на Европейски Съюз, който оказва помощ на страни, попаднали в злополучие като наводнението в Карловско, разгласи служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов в предаването „ Здравей, България “ по Нова телевизия. Работим, с цел да подпомогнем хората. На първо място това се случи, като институциите отидоха на място, сподели той. Предстоят договаряния и се надяваме да получим тези пари, които да бъдат употребявани за възобновяване на обитаемоте места след бедствието, посочи вицепремиерът.

За срещите с представителите на „ Лукойл “ през вчерашния ден с президента и държавното управление, на които трябваше да се набележат ограничения за понижаване на цената на горивата и за преодоляване на инфлацията, Атанас Пеканов означи, че няма резултат.  

„ Цените в европейски мащаб са най-стряскащият проблем, пред който се сблъскваме тази година. Инфлацията е извънредно висока във всички европейски страни и всички търсят механизми да успокоят обстановката и да подсигуряват по-поносими цени на жителите. В тази връзка е била и срещата през вчерашния ден с управлението на „ Лукойл “, сподели Атанас Пеканов. Все още няма резултат, само че по това се работи, добави той.

Според него страната би трябвало да търси механизми, в това число и с частни компании, с цел да се задържат цените.

В България би трябвало да се прави повече за повишение на приходи и в обществената сфера, означи още вицепремиерът. Повишаването на приходите беше значима стъпка, която постоянният кабинет направи, сподели още Атанас Пеканов и посочи, че служебното държавно управление няма желание да орязва пенсии и помощи поради незадоволително доходи в бюджета.

Европа би трябвало да даде в допълнение финансиране по отношение на енергийната рецесия, напомни той. За финансирането по Плана за възобновяване и резистентност вицепремиерът Атанас Пеканов прикани идващият парламент допустимо най-бързо да одобри промените, които Европа упорства да създадем. „ За да получим парите, са нужни ограничения в областта на правосъдната промяна. Следващата седмица ще бъдат показани предложенията на служебния кабинет в тази сфера ”, изясни вицепремиерът Атанас Пеканов.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР