Подготвя се план за оздравяване на Българските пощи“, защото дружеството

...
Подготвя се план за оздравяване на Българските пощи“, защото дружеството
Коментари Харесай

След дълго чакане: Подготвя се план за оздравяване на Български пощи 

Подготвя се проект за излекуване на " Българските пощи “, тъй като сдружението е в тежко финансово положение, от което би трябвало да бъде извадено. Това съобщи служебният вицепремиер по икономическата политика и министър на превоза и известията Христо Алексиев, който взе присъединяване в чуване пред депутатите от отрасловата парламентарна комисия. 

По думите на Алексиев за неприятните финансови индикатори на националния пощенски снабдител е повлияла и хакерската атака през 2022 година, която краткотрайно блокира част от услугите, предоставяни от сдружението. Пред комисията бяха представени данни, съгласно които хакерската офанзива е довела до към 17 млн. лева директни загуби, без включително да се калкулира и отрицателният резултат от изгубените клиенти. 

По време на съвещанието основният изпълнителен шеф на " Български пощи “ Филип Алексиев заяви пред депутатите, че за предходната година сдружението е претърпяло загуби в размер на 68 млн. лева, а за тази година загубите възлизат на към 5 млн. на месец. Освен тях сдружението има и доста просрочени отговорности, стана известно от думите на изпълнителният шеф, съобщи NOVA. 

Като други проблеми бяха обрисувани неприятната материална база, ниското качество на някои услуги, както и демотивирани чиновници поради ниското възнаграждение на труда им. Филип Алексиев даде за образец случай с компютри в сдружението, до неотдавна работещи с операционна система Windows XP, която не се поддържа от към 15 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР