Подготовката на руските ракетни системи С-400 за изпращането им в

...
Подготовката на руските ракетни системи С-400 за изпращането им в
Коментари Харесай

Ердоган готов да изглади отношенията с новия гръцки премиер

Подготовката на съветските ракетни системи С-400 за изпращането им в Турция продължава, съобщи турският президент Реджеп Ердоган на летище „ Ататюрк “ в Истанбул преди да отпътува за среща на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа в Сараево, заяви БНР.

Вниманието на медиите обаче притегли фактът, че Ердоган, който до момента неведнъж заявяваше, че съветските ПВО-системи ще дойдат в Турция в средата на юли, този път не назова точна дата. Той обаче посочи, че ракетните комплекси ще бъдат доставени с доставка по въздух.

Мирът, стабилността и просперитетът на Балканите са извънредно значими за Турция, посочи турският водач. Той добави, че през вчерашния ден е поздравил по телефона водача на партията Нова народна власт Кириакос Мицотакис по случай успеха му в предварителните парламентарни избори в Гърция. Турският държавен глава изрази предпочитание за продължение на „ новия интервал “ в връзките с Атина и разрешаване на несъгласията в Егейско и Средиземно море.

Ердоган обаче беше безапелационен, че никой не може да попречи на турските дейности в Източното Средиземноморие, макар „ обезпокоени гласове “ „ отляво или отдясно “.

Турските сондажни кораби сега не престават дейностите си съгласно пътната си карта, добави турският президент. По-рано Турция изпрати втори сондажен транспортен съд – „ Явуз “ – към региона, в който морето е оспорвано сред Анкара и Никозия.

По време на срещата на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа в босненската столица турският държавен глава ще организира и двустранна среща с българския министър председател Бойко Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР