Подготовката на мечките за зимния сън по принцип започва още

...
Подготовката на мечките за зимния сън по принцип започва още
Коментари Харесай

Мечките в Парка край Белица се готвят за зимен сън

Подготовката на мечките за зимния сън по принцип стартира още от юни месец, само че тъкмо в този момент мечките стават най-неактивни, тъй като стартират подготовката са зимната си заспалост.

Това заяви за радио Благоевград Димитър Иванов, шеф на Парка за танцуващи мечки край Белица.

Той посочи, че зареждането на мечките към този момент завършва, тези, които си вършат лични бърлоги, към този момент са ги изкопали, резервират си мястото за зимния сън, възобновени са старите бърлоги и леговищата се постилат с нови листа и клони.

„ Очакваме три мечки да не съумеят да заспят зимен сън. Това е Рику, който е най-младият жител. Установихме, че мечките би трябвало да станат минимум на 5 - 6 години с цел да изпаднат в зимна заспалост. На Веско, това ще му бъде първата същинска зима в Парка, на множеството мечки им би трябвало време с цел да се ориентират в това нещо. Имаме мечки, които безусловно от първата зима спят зимен сън, само че има и други, на които има би трябвало повече време да се нагласят, тъй като идват от места, където са нямали тази опция, както беше при Монти, да вземем за пример. Лейди М е най-възрастната мечка в Парка и заради възрастта си ще забележим при нея по какъв начин ще се случат нещата “, посочи Димитър Иванов.

Той напомни, че зимния сън на мечките би трябвало да стартира действително при започване на декември и продължава до края на март. Паркът за танцуващи мечки ще бъда затворен за посетителите от 1 декември до 1 април, следващата година. В момента към момента има гости, само че визитите понижават. Работното време сега е от 10 до 18 ч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР