Подгорица. Черна гора премахна изискването за ваксинация или преболедуване на

...
Подгорица. Черна гора премахна изискването за ваксинация или преболедуване на
Коментари Харесай

Черна гора премахна изискването за ваксинация или преболедуване на COVID-19 за българските граждани, влизащи в страната

Подгорица. Черна гора отстрани условието за имунизация или преболедуване на COVID-19 за българските жители, влизащи в страната. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи .

По информация на посолството ни в Подгорица българските жители, които идват в Черна гора, следва да показват един от следните документи, свързани с COVID-19:
- уверение за осъществена имунизация – сложена съответна последна доза от ваксина против COVID-19 в границите на 6 месеца преди влизането в страната;
- негативен резултат от PCR тест, изработен в границите на 72 часа преди влизане в Черна гора;
- негативен резултат от бърз антигенен тест, публикуван от оторизирана лаборатория в границите на 48 часа преди влизането в Черна гора;
- позитивен резултат от PCR тест или бърз антигенен тест от оторизирана лаборатория, публикуван преди повече от 10 дни, само че не повече от 6 месеца преди влизането в Черна гора.

Изискванията не се ползват за пасажерите до 18-годишна възраст.

Не е нужна предварителна онлайн регистрация на пътуващите.

При нужда от подпомагане, българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Подгорица на следните телефони за връзка: +38220655009 и в извънработно време на тел.:+38269143298.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на e-mail: [email protected].

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР