Поддръжниците на Украйна няма да се разколебаят“, увери президентът на

...
Поддръжниците на Украйна няма да се разколебаят“, увери президентът на
Коментари Харесай

Байдън: Путин няма да сломи нашата решимост, както си мислеше, че може

„ Поддръжниците на Украйна няма да се разколебаят “, увери президентът на Съединени американски щати Джо Байдън след днешните диалози с президента Володимир Зеленски, който направи изненадващо посещаване в Хирошима за срещата на върха на Г-7.

„ Русия няма да пречупи нашата решителност да подкрепим Украйна. Путин няма да пречупи нашата решителност, както си мислеше, че може “, закани се американският президент след края на тридневната среща на върха.

Зеленски дойде в японския град след пробив в дългогодишната си акция за приемане на утвърждението на Вашингтон съдружниците да доставят създадени в Съединени американски щати изтребители, в това число F-16.

Представителите на Съединени американски щати не бяха склонни да се съгласят, като се позоваха на разноските и времето, нужни за образование, както и на риска от по-нататъшна ескалация на спора поради украински дейности против Русия. Байдън съобщи, че е получил „ изрично увещание от Зеленски, че те няма да се възползват, с цел да продължат и да се придвижат към съветската територия “.

В неделя Вашингтон показа и нов пакет оръжия за Зеленски, който разчита на запада за доставки, с цел да отблъсне 15-месечната съветска инвазия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР