Поддръжниците на теорията, че Земята е плоска, планират експедиция през

...
Поддръжниците на теорията, че Земята е плоска, планират експедиция през
Коментари Харесай

Хората, вярващи, че Земята е плоска, планират антарктическа експедиция до „края на света“

Поддръжниците на теорията, че Земята е плоска, възнамеряват експедиция през (или най-малкото към) Антарктика в желанието си да разкрият един път и за постоянно „ истината “ за нашата планета.

Как тъкмо считат да създадат това? Все още не е напълно ясно. По всичко проличава обаче, че експедицията ще има за цел да адресира един от огромните тотеми на теорията за плоската земя: Какъв е този южен полюс?

„ За да приключим този спор един път и вечно, би трябвало просто да достигнем крайбрежието на Антарктика – разяснява Джей Декасби, един от огромните бранители на теорията за плоската Земя. – Ако можем да стигнем до него и да го заобиколим, ще потвърдим, че това са покрайнините на една плоска Земя и ще опровержим всеки един мотив, който култа към хелиоцентризма “.

Противоречивата YouTube звезда Логан Пол наскоро също изрази желанието си да пътува до края на Земята и е на път да показа документален филм на име " Плоската Земя: до ръба и назад ".

Виж още: 6 звезди, които са уверени, че Земята е плоска

Съществува обаче една дребна спънка, а точно – Антарктическия контракт от 1961 година, натрапен от Организация на обединените нации. Той прави незаконни самостоятелните и частни експедиции в Антарктика, само че не не разрешава научните. Дали пътешествието на Декасби и Пол може да се дефинира като такова, към този момент е различен въпрос.

Защитниците на изказванието, че Земята е плоска, са уверени, че гигантска ледена стена обкръжава Антарктика. Тя е няколко метра дебела и задачата й е да пречи на откривателите да не престават напред.

Едва ли има потребност да ви споделяме, че Антарктика е изключително добре проучена към този момент близо един век. Мнозина са я прекосявали. На 14 декември 1911 година експедицията, ръководена от норвежкия откривател Руал Амундсен, е първата, която доближава географския Южен полюс.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР