Поддръжници на президента на САЩ Доналд Тръмп, някои въоръжени, се

...
Поддръжници на президента на САЩ Доналд Тръмп, някои въоръжени, се
Коментари Харесай

Напрежението ескалира: Въоръжени поддръжници на Тръмп обсаждат изборни пунктове, има сблъсъци ВИДЕО

Поддръжници на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, някои въоръжени, се събират пред центрове за броене на бюлетините от президентските избори.

В някои щати, където американският водач води, стачкуващите упорстват да се приключи преброяването, а в други, където изостава, да продължи, написа "Гардиън ".

В окръг Марикопа, Аризона, въоръжени служители на реда влязоха в избирателен център, до момента в който протестиращи се събират извън. Местни публицисти оповестяват, че някои от протестиращите са въоръжени. Много носят шапки с логото "Да създадем Америка още веднъж велика " и лозунги с безпочвени обвинявания, че има изборни измами.

Pro-Trump rally starting at Arizona Capitol in Phoenix. At least one guy wielding military-style rifle. Some chanting “Shame on Fox”
— Simon Romero (@viaSimonRomero)
Продължава броенето в основния окръг. Джо Байдън има дребна преднина в Аризона. АП и други медии, в това число Фокс нюз, оповестиха Байдън за победител още през вчерашния ден, само че Тръмп е малко по-близо до някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати.

Поддръжници на Тръмп се събраха и пред център за броене на гласовете в Мичиган. Те упорстват да се приключи броенето, до момента в който във Финикс, Аризона, стачкуващите упорстват да продължи броенето, защото възможностите на американския водач се усилват.

protest outside of the Clark County Election Department Wednesday night aside to a protest.
— Elizabeth P. Brumley (@EliPagePhoto)
Maricopa County Sheriff’s deputies now ready in tactical gear inside the elections center to potentially make a move on the protesters and demonstrators outside as the crowd continues to grow.
— Briana Whitney (@BrianaWhitney)
Поддръжници на Тръмп и крайнодесни "Спрете да крадете " влязоха в конфликт с протестиращи "Бройте гласовете " пред централата на изборните управляващи в окръг Кларк, Лас Вегас.

Щабът на президента Доналд Тръмп и Републиканската партия в Джорджия са внесли тъжба против преброяването на гласовете, подадени в щата, по време на президентските избори, съобщи Асошиейтед прес. По-рано беше оспорено преброяването и в Мичиган и Пенсилвания.

Екипът на Тръмп твърди, че в окръг Чатъм, в Джорджия, наблюдаващ от Републиканската партия видял преброител да смесва необработени отдалечено подадени бюлетини от задна стая с към този момент обработени, чакащи за броене. Бюлетините в Джорджия би трябвало да бъдат подадени най-късно до 19 ч. локално време в изборния ден, с цел да бъдат приети за годни.

Междувременно десетки последователи на Тръмп демонстрираха в преброителен център в Детройт с лозунги "Спрете вота! ". Това стана, малко откакто Асошиейтед прес разгласи претендента на демократите Джо Байдън за победител в Мичиган. Агенцията пресметна, че оставащите непреброени бюлетини в щата са прекомерно малко и са в региони с преобладаващо въздействие на Демократическата партия, с цел да може да се чака Тръмп да стопи преднината на Байдън.

В Мичиган щабът на Тръмп подаде правосъден иск за прекъсване на преброяването с изказванието, че на негови наблюдаващи не бил обезпечен достъп. Главният прокурор на Мичиган Дейна Несъл, от демократите, отхвърли обвиняванията и сподели, че на обществеността е бил обезпечен достъп до преброителните центрове, като в същото време е налице строга система за надзор и инспекция на процеса.

Джо Байдън има дребна преднина в щата Невада, която е под 1%. Щатът може да реши изборите. По-късно през днешния ден се чака повече информация за преброените гласове.

Подобна е обстановката като през 2000 година, когато във Флорида бе проведена проява за преустановяване наново броене на бюлетините на президентските избори сред Ал Гор и Джордж Буш.

В други градове на страната са проведени мирни митинги с апел да се преброят всички гласове.
Полицията заклещи протестиращи, които вземат участие в марш в Минеаполис. Отделно управляващите са арестували стачкуващи в Портланд, Орегон.

Междувременно "Ню Йорк таймс " написа, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е съобщило на федерални прокурори, че законът разрешава на държавното управление да изпрати въоръжени служители на реда в центровете за броене на гласовете.

Trump supporters: "Stop the vote! "

Also Trump supporters: "Count that vote! "
— The Recount (@therecount)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР