Поддържането на лична хигиена е от съществена важност за здравето

...
Поддържането на лична хигиена е от съществена важност за здравето
Коментари Харесай

Кои важни хигиенни навици пропускат всички?

Поддържането на персонална хигиена е от основна значимост за здравето и привлекателността. Съвременният човек е привикнал с ежедневния душ, измиването на ръцете след прилагане на тоалетна, преди хранене, утринния тоалет и даже с дезинфекцията, само че съвсем никой не съблюдава тези хигиенични привички, които също са от първостепенна значимост за здравето:

1. Хигиена на ръцете преди прилагане на тоалетната
 Дали е БЕЗОПАСНО да сядаме на публични тоалетни чинии Дали е БЕЗОПАСНО да сядаме на публични тоалетни чинии
Личната хигиена е преди всичко в живота ни, с цел да бъдем здрави, да се предпазваме от вируси и микроби и несъмнено, да се усещаме д...

Щателното измиване на ръцете преди тоалетната е също толкоз значимо, колкото и след потреблението ѝ. Бактериите са на всички места към нас – в офиса, в публичния превоз, в магазина. Те се закрепят по ръцете ви и използването на тоалетна, без да сте ги измили, е елементарен метод да се сдобиете с зараза на пикочно-половите пътища. Не докосвайте освен устата, носа и очите си с неизмити ръце, само че и гениталиите. Измийте със сапун и топла вода, подсушете, преди да употребявате тоалетната и не пропускайте да извършите същата процедура и след визитата ѝ. Подсушаването е значимо освен с цел да предпазите кожата от напукване в студените дни, само че и с цел да си гарантирате съвършена непорочност.

2. Смяна на калъфката два пъти седмично

Необходимостта от седмично изпиране на спалното долни дрехи е известна на семействата. Малко хора обаче знаят, че калъфките би трябвало да се сменя по-често – два пъти седмично, в случай че не желаят кожни проблеми и недостатъци, предизвикана алергия от акари, запушен нос или инфекции на горните дихателни пътища. Важно е и прането на калъфките да става на температура над 60 градуса, най-добре на 75, с цел да бъдат унищожени всички болестотворни микроорганизми.

3. Измиване на ръцете след натискане на копчетата на асансьор, банкомат

Едно от най-мръсните неща към нас са копчетата на асансьора, на банкомата, на машината за кафе. Върху тях могат да бъдат открити повече бактерии, в сравнение с върху тоалетната паница. За да съхраните здравето си, измивайте или дезинфекцирайте ръцете си след докосването им. Още по-добро решение е употребявате парче хартия или салфетка, с цел да натиснете копчето, което по-късно се изхвърля.
 Докоснете ли тези 10 неща - измийте ръцете си мигновено! Докоснете ли тези 10 неща - измийте ръцете си мигновено!
Всеки знае от детството какъв брой е значимо постоянно да си миете ръцете. Измивайки ръцете си, ние ограничаваме разпространяването на вируси, ба...

4. Измиване на ръцете след хранене или подготвяне на храна

Едва ли има човек, който да пропусне да измие ръцете си, преди да седне на масата. Много хора обаче пропущат да създадат това след допиране на сурови артикули по време на готвене, което основава причина за заразяване със нездравословни микроорганизми. Опасно е и да се пропуща измиването на ръцете след хранене. По дланите и под ноктите могат да останат частици храна, които елементарно се трансформират в обичано място на бактериите.

5. Измиване на ножовете след рязане на сурови артикули

Ножове, дъски и други съдове, влизали в контакт със сурово месо и артикули, би трябвало да бъдат измити, преди повторна приложимост. Целта е да се избегне кръстосано замърсяване, което съставлява заплаха за здравето на фамилията. Особено рисково е да режете храна като зеленчуци, които се употребяват сурови, откакто сте рязали върху дъската месо, без да я измиете и подсушите. Подменете дъската с нова, в случай че забележите пострадване на дървото и дълбоки прорези, които са райско място за размножаване на бактерии и не могат да бъдат добре хигиенизирани.

 
 Как да се отървем от бактериите по клавиатурата Как да се отървем от бактериите по клавиатурата
Бактерии, коронавируси, газирани питиета, бургер сосове, сиренце… Това са единствено част от нещата, които всекидневно могат да попаднат...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР