Подчертавайки важността на финансовото образование и осведоменост, авторът на Богат

...
Подчертавайки важността на финансовото образование и осведоменост, авторът на Богат
Коментари Харесай

Робърт Кийосаки разкрива системата, която ви държи бедни и предрича падането на САЩ

Подчертавайки значимостта на финансовото обучение и информираност, създателят на " Богат баща, безпаричен баща " Робърт Кийосаки изрази угриженост по отношение на актуалната финансова система и публичните структури в Съединени американски щати във видеоклип в YouTube, озаглавен " Робърт Кийосаки разкрива системата, която ви държи небогати и рухването на Съединени американски щати ", пише . 

Във видеото интервюиращият Роб Мур попита Кийосаки: " Нагласена ли е паричната система? " Кийосаки отговори: " Искаш да ме навлечеш в неволя, нали. "

И в следствие добави: " В момента сме в края на една империя. Това е краят, всички империи постоянно имат своя край. "

Кийосаки показа исторически образци в поддръжка на своята позиция, като загатна Римската и Гръцката империя и означи, че най-ранните китайски цивилизации са били първите, които са употребявали хартиени пари. Кийосаки приключва с изказванието, че това, което се случва сега, е сходно на края на Американската империя, което допуска, че този интервал е изпълнен с рискове.

Той разиска и смяната през 1964 година, когато Съединени американски щати мина от обезпечена валута към фиатна валута, което Кийосаки свързва с рухването на империите.

Кийосаки изрази угриженост по отношение на неравенството в благосъстоянието и евентуалните последствия от него.

Той поддържаше уравновесен метод през цялото видео, заобикаляйки сензационизма и тревожната изразителност. Вместо това Кийосаки помоли феновете да обмислят идните стопански провокации и тактики за отбрана на финансовото си бъдеще.

Кийосаки засегна ролята на дълга в основаването на благосъстояние, противопоставяйки гледните точки на елементарните хора с тези на вложителите в недвижими парцели като него и някогашния президент Доналд Тръмп. Той уточни по какъв начин натрупването на дълг е улеснило натрупването на благосъстояние за едни, до момента в който други, придържайки се към обичайните финансови препоръки, се оказват във финансово усложнение.

Обръщайки внимание на световните проблеми, Кийосаки разсъждава върху геополитическото напрежение и измененията в световния стопански пейзаж, в това число възхода на Китай и евентуалните последствия от загубата на статута на Съединени американски щати на преобладаваща икономическа мощ.

Видеото включва също анекдоти и отзиви на Кийосаки по тематики, вариращи от спорт до политика. В него той акцентира какъв брой е значимо да се разбере изменящата се природа на парите и да се влага в активи като злато и сребро, вместо да се разчита само на фиатна валута.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР