Подавайки оставка като еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование

...
Подавайки оставка като еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование
Коментари Харесай

Мария Габриел обясни защо е подала оставка като еврокомисар

„ Подавайки оставка като еврокомисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша до ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен, действах отговорно и лоялно към договорите за Европейския съюз (ЕС) и конституционния ред на Република България “.

Това написа в профила си във Фейсбук номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

Тя добави, че е спазила наредбите на договорите и на Кодекса за държание на членовете на Европейската комисия.

Габриел благодари на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за взаимната работа и на всички еврокомисари, евродепутати и членове на Съвета на Европейски Съюз за поддръжката и доверието.

Мария Габриел изрази признателност и към всички сътрудници, с които са работили в областта на образованието, нововъведенията, науката, културата, спорта и младежта.

Тя напомня самодейностите, по които е работила през последните години. 

„ Сърцето на Европа са нейните жители. В работата ми като еврокомисар съм се водила от една цел: да се превърнем в Европа на мозъците, Европа – водач в нововъведенията, научните проучвания, високите технологии, модерното обучение, Европа на културата.

Извървях дълъг път и постигах резултати дружно с всички сътрудници и сътрудници, ангажирани с тематиките в моите ресори. С екипа ми работих за построяването на Европа на гениите, само че и Европа на сърцата. Постигнахме всичко това дружно с Вас – европейските жители.

Благодаря ви! “, приключва поста си Мария Габриел.

След като тя подаде оставка като еврокомисар, през вчерашния ден (15 май) ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че приема оставката и благодари на Мария Габриел за нейната работа.

Припомняме, че на 15 май президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел

Според Конституцията, тя има 7-дневен период, в който да предложи състав на Министерския съвет. Ако не успее, президентът разпорежда това на посочен от втората по бройка парламентарна група („ Продължаваме промяната – Демократична България “) 
 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР