Подадени са повече от 16 хиляди молби за обезщетения от

...
Подадени са повече от 16 хиляди молби за обезщетения от
Коментари Харесай

Сушата причини загуби за 40 млн евро във Франция

Подадени са повече от 16 хиляди молби за компенсации от застрахователите

Сериозни вреди понесоха френските фермери тази година в резултат на рискови метеорологични условия. Сушата е увредила над 300 хиляди хектара площи, за които са подадени повече от 16 хиляди молби за компенсации от застрахователите, написа AGRO.BG. Загубите се пресмятат на 40 милиона евро, излиза наяве от първичните сметки на застрахователните компании. Засегнатите площи са най-вече в северните, източните и централните елементи на Франция, а най-силно са потърпевши посевите от царевица, картофи и захарно цвекло.

През пролетта нивите са били преовлажнени, което е довело до едва развиване на корените. След това летните горещини са съдействали за неприятен напредък и слаба годишна продукция, гласят недоволствата на фермерите. Още по-големи вреди са предизвикали градушките. Тук първичните оценки са за 75 до 80 милиона евро.

Загубите от сушата не се свеждат единствено до главните селскостопански култури, защото техният дял е за 15 милиона евро. Останалата част се пада на вреди по пасища, овошки и зеленчукови производства.

Въпреки че есента настъпи, ситуацията във Франция не се усъвършенства. Метеорологичната работа е пресметнала, че за септември са паднали едвам 71 % от естествените количества превалявания, като минимум дъжд са получили югоизточните райони на страната, единствено 13 на 100 от междинните за сезона. В същото време междинната температура за цяла Франция през септември е 19 градуса, с близо 2 градуса по-висока от нормално. По данни на метеоролозите първите девет месеца на годината са били най-топлите от 1900 година насам.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР