Под суперхрани най-общо се имат предвид тези продукти, които имат

...
Под суперхрани най-общо се имат предвид тези продукти, които имат
Коментари Харесай

Списък на суперхраните, които имат място на трапезата ви

Под суперхрани най-общо се имат поради тези артикули, които имат висока хранителна стойност. Тези храни оказват помощ при лекуването или предварителната защита на разнообразни болести, усъвършенстват външния ни тип и усъвършенстват здравословното ни положение.

Суперхраните стават все по-известни и желани около веганите и вегетарианците. С потреблението на тези храни те се пробват да си набират детайлите, които не им доближават.

Според специалистите при честата консумация на суперхраните се предотвратяват доста болести и се укрепва здравето.

Ето кои са суперхраните, които имат място на трапезата ви и би трябвало да се пробвате постоянно да ги включвате в менюто си.

Пчелен прашец

 Пчелният прашец е суперхрана

Един от продуктите, които имат най-висока хранителна стойност. Той съдържа протеини, аминокиселини, фолиева киселина, витамини от групата В. Пчелния прашец се употребява в националната медицина като лекарство за доста болести или предварителна защита. Той се предлага при неплодородие и алергии.

Мед

Медът съдържа огромни голи празнува витамин С, В, Е, калций, калий, мед, желязо, магнезий, код, цинк и други. Той се употребява против простуди, за имуностимулатор. Също по този начин е най-полезният сурогат на захарта. Медът е потребен при нервни болести.

Канела

Канелата е извънредно потребна фалшификация. Тя съдържа антиоксиданти. Помага за поддържането на ниски равнища на холестерол и кръвна захар.

Коприва

 Копривата е суперхрана Снимка: Sevdalina Irikova

Копривата се счита за универсално лекарство за доста заболявания. Съществува сентенция, която гласи, че копривата е по-добра от седмина лекари. Използва се при анемия, при мощна и мъчителна менструация, при тъмни кръгове към очите. Копривата има общоукрепващо и противовъзпалително свойство. В нея се съдържат големи количества желязо, мед, калий, калций, фибри, мазнини, въглехидрати, витамин С, В, К, Е и други.

Зеле

Зелето съдържа витамин С и А, манган, калций и други. Най-добрата храна при битка с непотребните килограми. Съдържанието на калории е минимално, само че за сметка на това потребните субстанции са редица. Все отново би трябвало да се внимава с него, тъй като някои от съставките му могат да провокират стомашен дискомфорт.

Авокадо

Авокадото съдържа огромни количества фолати, мононенаситни мазнини, витамин К и С, калий. То съдържа доста повече калий даже и от банана. Полезно е за сърдечната функционалност и сърцето.

Боровинки

 Боровинките и авокадото са суперхрани

Те съдържат витамин К, С, манган, фитохимикали и антиоксиданти. Боровинките са потребни при високо кръвно налягане, сърдечно-съдови болести, против грип, подтикват стомашната активност, усъвършенстват храносмилането и други.

Шипка

Шипките са богати на витамин С. Този витамин в шипките е в пъти повече в сравнение с в лимоните. Те оказват помощ при инфекциозни и възпалителни болести, отмалялост, битката с непотребните килограми, простуда, усъвършенстват обмяната на веществата и други.

Спанак

Пресен или замразен, спанакът е една от суперхраните, които би трябвало да участват на трапезата ни. Изключително богат на желязо, той оказва помощ при анемия и изнемощялост, а наличието на калории в него е толкоз минимално, че умерено може да бъде включен във всеки един диетичен режим.

Бобови култури

Боб, грах, леща, соя - всички те са извънредно потребни за здравето, извънредно богати на минерали и витамини - най-много витамини от В-групата. Помагат за намаление на неприятния холестерол и високото кръвно, понижават риска от диабет. Консумацията на другите бобови растения дава чувство за задоволеност, което защищава от затлъстяване и предпочитание за нездравословни храни.

Семена и ядки

Ядките и другите типове семена заемат своето справедливо място в листата на суперхраните. Макар и да имат висока калорийна стойност, те съдържат редица потребни субстанции и имат резултат, даже в случай че се употребяват в по-малки количества.

Чесън

 Чесънът е потребна супер храна

Един доста добре прочут артикул, който се употребява в съвсем всеки български дом. Здравословните му свойства са редица, а цената му е повече от налична. Съдържа огромни количества фибри, селен и магнезий. Успешно понижава холестерола и висото кръвно, а съединенията в него са мощни противотуморни сътрудници.

Яйца

Макар и считани от някои хора за нездравословни и влияещи зле върху холестерола, яйцата са същинска съкровищница от витамини и минерали. Те са богати на селен, фосфор, желязо и мощни антиоксиданти, предпазващи зрението от болести. Смята се, че безвредният банкет е сред 6 и 12 за седмица.

Зелен чай

Лека кофеинова напитка с чудесно тонизиращо деяние и мощни детоксикиращи свойства. Антиоксидантите в зеления чай го вършат една от най-полезните питиета. Има свойството да забавя стареенето, отстранява свободните радикали, разкрасява и тонизира кожата. Помага в битката с непотребните килограми, а съгласно някои проучвания защищава от рак, диабет и някои тежки хронични болести.

Кейл

Още една суперхрана, която да включите в менюто си. Това е един от дребното зеленчуци, които не губят потребните си витамини след термичната обработка. Съдържа малко калории и съществени количества витамин К, за който е известно, че извънредно потребен за бъбреците и костите.

Това са единствено част от суперхраните, които имат място на нашата софра.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР