Под съпровода на погребалния марш и с възгласи: Оставка и

...
Под съпровода на погребалния марш и с възгласи: Оставка и
Коментари Харесай

Около 1000 животновъди искат оставки заради мерките срещу чумата

Под съпровода на погребалния марш и с възгласи: " Оставка " и " Убийци " протестиращи козевъди и овцевъди изсипаха бидони с мляко възпламениха донесената от тях овча вълна пред постройката на Министерския съвет в София.

Началото на митинга им бе даден със звуците на Българския химн.

Над хиляда души - стопани и жители, които ги поддържат , стачкуват против всеобщото евтаназиране на овце и кози във връзка поради чумата по дребните преживни животни.

 5 огнища на чума доказани от лаборатории у нас и във Франция
5 огнища на чума доказани от лаборатории у нас и във Франция

Чумата е изключително рисково заболяване, което се употребява като биологично оръжие

Протестиращите желаят оставката на земеделският министър Румен Порожанов, заместника му Цветан Димитров . Те желаят и премахване на чиновниците на ведомството, виновни за рецесията с чумата Странджанско.

Протестиращите носят транспаранти с надписи " Неработещ екарисаж - заболявания, болести и нечиста околна среда ", " Министерство на околната среда и водите спрете противозаконното изгаряне на мъртви животни ", " Вън от земеделските ни земи ", " БАБХ София - изгарянето на мъртви животни е равно на крачка обратно към Средновековието ", " Кой ще избави баба Дора!? " и други.

Бившият министър на земеделието, храните и горите Иван Станков напомни, че по време на прехода в България броят на чифтокопитните е намалял от 17 милиона с 14 милиона . Той изрази страдание, че по време на същия интервал дребните преживни животни са били 11 милиона, а в този момент са останали един милион и петстотин хиляди.

Евтаназията на дребните преживни животни е ликвидиране за стопаните и недоумяваме дали всичко това е заслужено за нас, съобщи Станков добави, че не е заслужено да се създава мляко, което да не бъде изкупувано, а да се внася изсъхнало, кондензирано мляко от чужбина.

Бившият аграрни министър съобщи, че би трябвало да бъде комплициран завършек на геноцида над дребните преживни животни в България.

 Симеонов: Спасихме чумата, през Средновековието за това са убивали хора
Симеонов: Спасихме чумата, през Средновековието за това са убивали хора

Променя се системата за неработоспособност

Станков насочи апел към всички стопани да се обединят и да си търсят правата , тъй като в кратковременен проект. Той изиска да се съберат представителите на науката и неправителствените организации, с които да се създаде единна тактика, тъй като съгласно него всичко, което става в страната, води нашето козевъдство и овцевъдство до крах.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР