Под редакцията надоц. Корнелия ТодороваДнес, 21 юли, е най-черният ден

...
Под редакцията надоц. Корнелия ТодороваДнес, 21 юли, е най-черният ден
Коментари Харесай

Старозагорското клане – най-голямото документирано клане в историята на България

Под редакцията надоц. Корнелия Тодорова

Днес, 21 юли, е най-черният ден в историятана Стара Загора – това е денят Старозагорското кръвопролитие, най-голямото документирано кръвопролитие в историята на България.

На 19-21 юли 1877 година, 48 000 постоянна турска войска, командвана от евреина Соломон Леви Явиш (Сплейман паша), с присъединяване на албански башибозук, черкези, командвани от Дай Ахмед и чирпански роми, за три дни са изклали с невероятни садистични практики над 20 хиляди българи, а други към 1200 души умират от апетит и претърпените ужаси. Хиляди млади момчета, девойки и дами са отвлечени към Турция.

Старозагорските мъченици умират заколвани, одирани живи, печени на прът, разпъвани на кръст и приковавани. На бременни са разпаряни коремите и са вадени неродените деца.

Само в църквата „ Св. Троица “ са изклани 2500 души. Изколват и събралите се в „ Св. Богородица “ и „ Св. Николай “. Храмовете са обстрелвани с артилерия и изгорени.

Градът е изгорял до основи и обезлюден. Хиляди напущат и не се завръщат повече в Стара Загора. Дори доста тогавашни съвременници считат, че повече на това място няма да съществува град.

От хванатите дами, млади девойки и деца по заповед на Сюлейман паша бил формиран специфичен лагер на мястото на днешния монумент на Свети Георги, където турските бойци дни наред ги изнасилват групово и тероризират

Актовете на садизъм по време на Старозагорското кланеса ужасяващи. Бременните дами са разпаряни и от коремите им са вадени неродени деца. Хора са нанизвани на шиш и печени като човешко чеверме.

Българи са драни живи, а кожите им са напълвани със плява и са окачвани по дърветата. Много са изгорени живи, откакто първо са заливани с газ.

Други са горени на жертвеници, имало разпънати на кръст християни. На други е пален огън на гърдите, с цел да си варят турците кафе.Турците избиват по-голямата част от цивилното население на Раднево, Стара Загора, Нова Загора и селищата в района, като формалната цифра за тези над 20 000 свиреп изклани българи е мощно занижена.

Соломон Леви Явиш е цариградско дьонме /ислямизиран евреин/, европейски ученик, някогашен професор по литература от Парижката сорбона, който остава печално прочут на българското общество с артистичния си псевдоним Сюлейман паша.

Той подлага един преуспяващ град на обреден холокост. Стара Загора е премахнат от лицето на земята и догаря като кандило цели 5 месеца. Едва есенните дъждове угасят жарта.

Донка Йотова основава алманах от достоверни документи и свидетелства на очевидци за ритуалните убийства над християни, които дават точна визия за събитията и злокобната роля в кланетата над българи. Тя е безапелационна, че осъщественото от войските на Сюлейман паша, по експлицитна негова заповед, е кърваво жертвоприношение.

От данните излиза наяве, че в лагера на Сюлейман паша на Аязмото и на други места са осъществявани странни еврейски ритуали и убийства на пленени българи.

Част от ритуалните убийства било разтягане на кръст и заковаване като Христос с гвоздеи на ръцете и краката.

Някои от ритуалите били по-особени. Отделени били по-стройните, здрави и красиви българи, които били клани на дръвници като животни. Кръвта била събирана в медни казани в които топели облеклата си. След като изсъхнели, те ги обличали според ритуала, с цел да се подмладят по тайнствен път, придобивайки качествата и хубостта на убитите.

Според нея тъкмо това е повода, да се прикрива истината за случилото се и толкоз малко да се знае и приказва за едно от най-зловещите кланета в нашата история.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР