Под ръководството на Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Петрич, се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Петрич, се води разследване
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняем за причиняване на средна телесна повреда на 14-годишно момче

Под управлението на Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Петрич, се води следствие за причиняване на междинна телесна щета.

В качеството на обвинен по делото е притеглен 35-годишният В.М. Деянието е квалифицирано по член 129, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На този стадий от формираното досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение е открито, че потърпевшият е 14-годишният М.Я. Момчето живеело с дядо си в махала в гр. Петрич. Имало връзка с ученичка от 7-ми клас. Родителите на 13-годишното момиче били срещу връзките им.

На 18.06.2022 година М.Я. бил на събор в с. Склаве. Там инцидентно срещнал В.М. – бащата на ученичката, който бил със брачната половинка си и с щерка си. Мъжът го предизвестил да не се занимава с нея, защото била малолетна.

Вечерта към 23 ч. М.Я. дружно със свои близки минавал около къщата на В.М., който по това време бил в двора. Спрели пред дома му, след което последвало отправяне на обиди от двете страни. Бащата на малолетното момиче със фамилията си излязъл на улицата, носейки железна тръба. Вербалната експанзия сред съперниците прераснала в сборичкване. Първоначално брачната половинка на В.М. и сестрата на М.Я. нападнали една друга. Веднага по-късно се намесил обвиненият, като с железна тръба блъснал малолетния М.Я. по главата. От удара момчето паднало. Настанала суматоха, пристигнали на местопрестъпление съседи съумели да разтърват участващите в случая.

Пострадалият бил превозен в болнично заведение в гр. Петрич от свои близки. Направените проучвания са установили, че М.Я е с полифрагментна фрактура на черепа. Впоследствие той е опериран в УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов “ в столицата.

Извършителят на действието В.М. е бил притеглен към наказателна отговорност и арестуван.

По искане на Районна прокуратура-Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Действията по следствието не престават.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР