Под ръководството на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение –

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение –
Коментари Харесай

Прокуратурата подхвана случая с пребитата баба в Оряхово

Под управлението на Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение – Оряхово, се водят дейни дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 129, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – причиняване на междинна телесна щета, изразяваща се в разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота.
Припомняме, че казусът е от 1 август, а за през вчерашния ден писа през вчерашния ден медията ни.



Тогава прокурор от Районна прокуратура - Враца е бил известен за обява в обществена мрежа за осъществено принуждение над стара жена в Оряхово.
В късните часове на същия ден са били подхванати дейности за определяне на обстоятелствата за осъщественото действие посредством условие на информация от ОД Министерство на вътрешните работи гр. Враца.
Незабавно след постъпването на материалите от полицията в Районна прокуратура – Враца преписката е била разпределена на наблюдаващ прокурор за предприемане на незабавни дейности.
Понастоящем е открито, че към 13.30 ч. на 01.08.2023 година в дом на ул. „ Климент Охридски “ в Оряхово бил нападната 66-годишната Е.И. На дамата бил нанесен удар с дървен предмет (бухалка) в региона на главата.
В хода на следствието на закононарушението наблюдаващият прокурор е дал инструкции за осъществяване на оглед на местопроизшествието, претършуване и изземване от жилището на възможния причинител на действието. Назначени са експертизи - съдебномедицинска и психологопсихиатрични. Проведени са разпити на очевидци.
Предстои преценка на събраните доказателства по делото с оглед привличане на причинителя на действието в качество на обвинен и взимане на съответната най-тежка мярка за процесуална насила по отношение на него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР