Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се води разследване
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Видин ръководи разследване за трафик на мигранти от гражданин на Молдова

Под управлението на Районна прокуратура – Видин се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за противозаконен транспорт на задгранични жители – закононарушение по чл.281, алинея 2, т.1, т.3,т.4 и т.5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

В качеството на обвинен е притеглен жителят на Молдова В.Г.(на 24 години).

На 11.08.2023 година, в региона на язовир Кула, движейки се по общински път с посока към с. Големаново, област Видин, той превозвал в лек автомобил 8 задгранични жители.

С дейностите си В.Г. незаконно подкрепил лицата, намиращина територията на България в нарушаване на изискванията за престой и престояване.

В хода на следствието е било открито, че мигрантите са от Сирия, като измежду тях е имало малолетно и малолетно лица.

Използваното от обвинения моторно транспортно средство е благосъстоятелност на юридическо лице със седалище в гр. Бургас.

По искане на Районна прокуратура – Видин по отношение на причинителя на закононарушението е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

За действието почл. 281, алинея 2, т. 1, т. 3,т. 4 и т. 5, вр. алинея 1 от НКе планувано наказание„ отнемане от независимост ” за период от две до 10 години и „ санкция “ от пет хиляди до двадесет хиляди лв..

Разследването продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР