Под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин се води разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин се води разследване
Коментари Харесай

Намериха 2 тона канабис в камион на Дунав мост 2

Под управлението на Окръжна прокуратура - Видин се води следствие за открити 2 тона канабис в камион на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Видин , оповестяват от Апелативна прокуратура-София.

Камион с българска регистрация е бил спрян за инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Видин. Той се е движел от България за Белгия, като в съпътстващите документи било посочено транспортиране на към 2000 кг коноп за нишки. Представено е било позволение, издадено от Министерство на земеделието, горите и храните на фирмата-изпращач за развъждане на коноп за нишки, със наличие под 0,2 % тетрахидроканабинол.

Митничарите направили физически оглед на кашоните и открили, че растенията са със съцветия. Взети са били представителни проби за проучване в Централната митническа лаборатория. При лабораторната експертиза е било установено, че съцветията съдържат към 0,5 % интензивно наркотично вещество тетрахидроканабинол.

Съгласно Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, конопът с тази стойност на ТНС попада под възбраната за експорт, транизит, преместване и транспортиране на наркотични субстанции. За случая е било формирано досъдебно произвеждане и известена Окръжна прокуратура - Видин.

Водачите на товарния автомобил, които са български жители, са арестувани за 72 часа.

Предстои да бъде импортирано в съда искане за установяване на мярката им за неотлонение " задържане под стража ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР