Под ръководството на Окръжна прокуратура–София се води разследване по образувано

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура–София се води разследване по образувано
Коментари Харесай

Разследват опит за контрабанда на хероин през границата на страната

Под управлението на Окръжна прокуратура–София се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 354а, алинея 1, прочие 4, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 и по член 242, алинея 2, вр. член 18, алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Около 18,50 ч. на 18.06.2022 година на ГКПП-Калотина при излизане от страната е бил спрян за инспекция лек автомобил, м. „ БМВ“, със сръбски регистрационни номера. В особено пригодени тайници на четири места в колата гранични и митнически инспектори са разкрили 12 пакета, съдържащи прахообразно вещество. При изработен полеви наркотест то реагирало на хероин. Общото му тегло е 5653,6 грама.

С разпореждане на прокурор в Окръжна прокуратура–София жителите на Сърбия – лидерът на транспортното средството Д.С. (на 22 години) и пътуващата с него Н.С. (на 51 години), са привлечени в качеството на обвинени за нелегално държане на високорисково наркотично вещество за разпространяване и опит за преместване на опиата през границата на страната. Извършеното от обвинените незаконно действие е останало незавършено заради интервенция на митническите управляващи.

Чуждестранните жители Д.С. и Н.С. са арестувани за период до 72 часа.

Действията по следствието не престават.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР