Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се води разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се води разследване
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече в качеството на обвиняем мъж за незаконно държане на марихуана с цел разпространение

Под управлението на Окръжна прокуратура - Кюстендил се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 354а, алинея 1, прочие 2 от Наказателен кодекс.

На 07.02.2023 година в региона на с. Големо село, община Бобов дол, е било осъществено претършуване в частен парцел с голям брой здания, прочут като някогашния пилчарник.

Установени са били две пространствата, облицовани от вътрешната страна с фолио. В тях е имало уреди за произвеждане на наркотични субстанции – голям брой кварцови лампи, вентилатори, филтри, термометри с терморегулатори. Намерени са били и аварийни елементи за тях.

В хода на претършуване е била открита суха зелена листна маса и стъбла от растения със съцветия по тях. При изработен полеви наркотест те реагирали позитивно на марихуана. Общото тегло на конфискуваното високорисково наркотично вещество е 16,476 кг.

С разпореждане на Окръжна прокуратура – Кюстендил в качеството на обвинен е притеглен Е.К.(на 59 години)от гр. Дупница. Той е арестуван за период до 72 часа.

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка „ задържане под стража “ по отношение на него.

Новините от Кюстендил



Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud , Spotify , Apple Podcasts и Гугъл Podcasts



Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Facebook



За занимателни видеа ни последвайте в TikTok



Инстаграм

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР