Под празничната еуфория на виното премина уикенда в Сандански. Епицентъра

...
Под празничната еуфория на виното премина уикенда в Сандански. Епицентъра
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Новаков ряза лози в Сандански

Под празничната еуфория на виното мина уикенда в Сандански. Епицентъра на събитието обаче беше с. Плоски, където лозари от региона, кметът на Сандански Кирил Котел и евродепутатът Андрей Новаков рязаха лозите и поливаха с вино. Повод за цялата забава беше празнуването на Трифон Зарезан, маркиран с присъединяване на общинския духов оркестър, детски сформира и доста друга музика.
На празника участваха доста посетители от Благоевград, София и други елементи на страната, които бяха пристигнали, с цел да опитат вкусни питки, правени по остарели фамилни предписания от дамите в с. Плоски. Местните винари пък изненадаха гостите с разнообразни винени реколти, които бяха дегустирани от кмета Котев и от евродепутата Новаков.
От друга страна, в с. Полена, край Симитли, кметът на града Апостол Апостолов също прекара празника на маса. Той беше на посетители на селото, където дружно с кмета му Иван Манчев също рязаха лози и опитваха разнообразни типове виновност от региона. Дори бяха раздадени специфични награди, за най-хубавите постоянно!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР