Под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора се води

...
Под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора се води
Коментари Харесай

Момиченце на 1 година и 5 месеца загина при пожар в Старозагорско

Под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора се води следствие за гибелта на момиченце на годинка и 5 месеца, починало при пожар на къща в село Мъдрец, община Гълъбово, оповестиха през днешния ден от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Вчера към 15 часа в районно управление (на МВР) - Гълъбово е получено известие за горяща къща в село Мъдрец. След осъществен оглед на местопроизшествието е открито, че пожарът е зародил в една от стаите на първия етаж от запалена печка на твърдо гориво. В помещението се е намирало дете – момиче на 1 година и 5 м. То е било оставено без наставнически контрол и в резултат на пожара е умряло.

С осъществяването на огледа по реда на чл.212, ал.2 от Наказателно-процесуален кодекс е стартирано досъдебно произвеждане за това, че е запалена постройка и движимо имущество на забележителна стойност и пожарът е представлявал заплаха за живота на малолетното дете – закононарушение по чл.330, ал.2, т.1 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Провеждат се дейни дейности за определяне на аргументите за пожара, предстоят разпити на очевидци, назначение на експертизи, прецизират от прокуратурата.

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР