Под наблюдение на Районна прокуратура - Благоевград се води разследване

...
Под наблюдение на Районна прокуратура - Благоевград се води разследване
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже, организирали незаконни хазартни игри


Под наблюдаване на Районна прокуратура - Благоевград се води следствие за закононарушение по член 327, алинея 1 от Наказателен кодекс – нелегално образуване на хазартна игра.

В хода на досъдебното произвеждане са събрани доказателства за виновността на причинителите на закононарушението - Й.О. (на 32 години) и В.П. (на 41 години). Установено е, че в интервала от м. декември 2020 година до 27.04.2021 година двамата устройвали
хазартни игри. Деянието било осъществено в партерен етаж на жилищна постройка в жк. „ Струмско “ в гр. Благоевград. Провеждането им се осъществявало нелегално, защото те нямали надлежно позволение – лиценз по член 17 от Закона за хазарта, публикуван от Изпълнителния шеф на Националната организация по приходите и не по открития от закона ред. 

Й.О. и В.П. имали и предоставяли на разнообразни лица карти и чипове за игра против
залог и с опция за облага. Всички участници в хазартните игри встъпвали с паричен депозит с авансово контрактувано изискване - спечелилият от играта да получи залозите на изгубилите участници след приспадане на 5 % сума за уредника. 



С разпореждане на наблюдаващия прокурор Й.О. и В.П. са привлечени в качеството на обвинени. Понастоящем двамата са с ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по друго наказателно произвеждане, следено от Районна прокуратура – Благоевград. То се води за нелегално държане на акцизни артикули в огромни количества и високорисково наркотично вещество. В хода на следствието по него са били конфискувани 2 019 200 къса цигари без български акцизен бандерол, 5 грама кокаин, 83 780 лв., 3 360 евро, мобилни телефони и два автомобила. 



Уведомена е Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество за предприемане на дейности по инспекция на имущественото положение на Й.О. и В.П., с оглед привличането им към наказателна отговорност и откритото по делото, оповестиха от пресцентъра на Апелатвина прокуратура - София.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР