Под лупа се гледат медицинските бележки на ученици с над

...
Под лупа се гледат медицинските бележки на ученици с над
Коментари Харесай

Край на фалшивите медицински бележки в пловдивските училища!

Под лупа се гледат медицинските бележки на възпитаници с над 50 часа отсъствия, заяви шефката на здравната ревизия в Пловдив доктор Ваня Манчева. Целта е да се постави завършек на подправените болнични и да се върнат децата в класните стаи. "Ако се откри, че документът не е публикуван от общопрактикуващия доктор и е фалшифициран, на ученика се начисляват неизвинени отсъствия. Недобросъвестни джипита ще се глобяват от здравната каса ", сподели доктор Манчева.
Някои шефове на образователни заведения разбрали неправилно, че на електронната поща на РЗИ би трябвало да се подават всички медицински бележки и я залели. Наложило се от инспектората по обучение да осведомят в допълнение, че става въпрос единствено за дългите болнични, пише  "24 часа ". Здравната ревизия е била атакувана и от родители, които се оплакали, че класни ръководители не желали да одобряват медицински бележки поради друг цвят от белия. 
"Няма условие каква да е бланката. Важното е да същинска ", посочи доктор Манчева. По думите й, защото от първия звънец е минал единствено месец, към момента няма болнични на възпитаници за дълги интервали. Очаква се да броят им да скочи през декември-януари, когато грипните вируси са най-активни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР