Под домашна карантина в Шуменско са 24 души. Изпратените за

...
Под домашна карантина в Шуменско са 24 души. Изпратените за
Коментари Харесай

Пробите за коронавирус на десет пациенти в МБАЛ - Шумен са отрицателни

Под домашна карантина в Шуменско са 24 души. Изпратените за проучване през вчерашния ден проби за ковид на 10 пациенти с пневмонии в МБАЛ - Шумен са негативни. Днес не са тествани други поданици. Това бе обявено на брифинг, след съвещание на Областния спешен щаб за съгласуваност и противопоставяне на разпространяването на болестта ковид в района.

Шуменски служители на реда са реагирали на 10 сигнала, постъпили през денонощието в дежурната на ОД на Министерство на вътрешните работи, измежду които за незатворени търговски обекти и един - за неспазване на карантината. Половината от тях са били несъстоятелни. Имаме формирани писмени предизвестия към съответни притежатели. Това заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Шумен Ялчън Расим.



Предприели сме акция, ангажирани са много чиновници на полицията, които се срещат с шефове и притежатели на заведения и ги срещат със заповедта на министъра на опазването на здравето. При нейното неспазване ще пристъпим към съставянето на съответните актове, означи Расим. По думите му все още за служителите на реда има обезпечени защитни средства.

Директорът на РЗИ - Шумен доктор Пепа Калоянова посочи, че нощес са получени 800 броя защитни маски с висока степен на отбрана и 1700 броя защитни очила, които ще бъдат разпредели съгласно потребностите сред лечебни заведения, общопрактикуващите лекари и ОД на Министерство на вътрешните работи.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР